Lemaire jurken

Wat maakt jurken van Lemaire uniek?

Lemaire jurken zijn een unieke mix van tijdloze Parijse stijl en vakmanschap van hoge kwaliteit en weerspiegelen een ingetogen interpretatie van luxe. Dit is wat deze jurken onderscheidt:

Lemaire jurken
Lemaire jurk
 • Kosmopolitische en verfijnde stijl: Lemaire biedt een kosmopolitische en verfijnde stijl die rijk is aan invloeden. Deze tijdloze Parijse esthetiek is duidelijk zichtbaar in elke jurk, waardoor elk stuk een veelzijdige aanvulling is op elke garderobe.
 • Modulair ontwerp: Dankzij het modulaire ontwerp van het merk kunnen jurken van Lemaire na verloop van tijd opnieuw gestyled en geaccentueerd worden. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de jurken eigentijds en veelzijdig blijven in verschillende seizoenen en collecties.
 • Fusie van culturele invloeden: Lemaire verwerkt elementen die ontleend zijn aan traditionele Aziatische kleding, zoals diepe zakken en een strak ontwerp, wat het unieke karakter van hun jurken versterkt. Daarnaast geven invloeden van werkkleding en militaire kleding de stukken een praktische en stoere afwerking.
 • Neutraal en aards kleurenpalet: Het kleurenpalet van het merk bevat een breed scala aan neutrale, aardse en gedempte tinten. Deze kleurkeuze draagt bij aan de ingetogen interpretatie van luxe door het merk en zorgt ervoor dat de jurken moeiteloos gecombineerd kunnen worden met stukken uit verschillende collecties en seizoenen.
 • Vakmanschap en duurzaamheid: Lemaire zet zich in voor vakmanschap en duurzaamheid. Elke jurk wordt ontworpen en ontwikkeld door een gepassioneerd team in de historische wijk Le Marais in Parijs. Het merk produceert zijn collecties in kleine hoeveelheden met natuurlijke en organische materialen, wat een bewuste benadering van mode weerspiegelt.
 • Authentieke en duurzame materialen: Lemaire gebruikt materialen die geweven zijn in Europa en Japan en die uitgekozen zijn vanwege hun authenticiteit, duurzaamheid en originaliteit. Hun lederwaren, inclusief accessoires die de jurken aanvullen, worden gemaakt in Spanje en Italië, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe benaderingen van eeuwenoude technieken.
 • Traditie en experiment: Het merk, opgericht door Christophe Lemaire en later versterkt door Sarah-Linh Tran, biedt op maat gemaakte, soepele jurken met een focus op traditie en experiment. Deze balans tussen oud en nieuw geeft de jurken van Lemaire hun unieke aantrekkingskracht en positioneert het merk als toonaangevend in de mode-industrie.

Winkel voor Lemaire jurken bij Twiggy

Twiggy, onze boetiek in Gent, België, biedt een unieke winkelervaring voor dameskleding. De winkel voert een scala aan merken en biedt zo een gevarieerde selectie voor klanten. Hoewel niet expliciet wordt vermeld of Twiggy jurken van Lemaire verkoopt, staat de winkel bekend om zijn kwalitatief hoogstaande aanbod, zowel in de winkel als online.

Beleef de Twiggy winkel

De Twiggy Store, gelegen in hartje Gent, heeft drie verdiepingen en 450 m² winkelruimte en biedt klanten een uitgebreide winkelervaring. Met een licht, fris interieur en verrassende indelingen kunnen shoppers genieten van het ruime aanbod dameskleding. De sfeer in de winkel weerspiegelt de kwaliteit en stijl van de merken die Twiggy voert, waardoor winkelen een heerlijke ervaring wordt.

Ontdek de Twiggy Online Shop

Naast de fysieke winkel heeft Twiggy ook een online webshop. Klanten wereldwijd kunnen kleding bekijken en kopen via www.twiggy.be. Dit betekent dat zelfs als je niet in België woont, je toch de kwaliteit en stijl van Twiggy’s mode-aanbod kunt ervaren, waaronder mogelijk Lemaire blouse jurken.

Geniet van privéwinkelervaringen

Om je winkelervaring te verbeteren, biedt Twiggy privéafspraken voor één-op-één winkelen met een stylist. Tijdens deze afspraken kunnen klanten samenwerken met het Twiggy team om hun garderobe samen te stellen of dat speciale stuk te vinden waar ze naar op zoek zijn. Deze privéwinkelervaringen kunnen worden ingepland tijdens de openingstijden van de winkel van maandag tot en met zaterdag.

Ontdek Twiggy’s modemerken

Twiggy is er trots op een verscheidenheid aan kledingmerken aan te bieden die passen bij haar streven naar kwaliteit en stijl. Lemaire wordt niet expliciet genoemd, maar de collectie van de winkel omvat verschillende gerenommeerde merken die bekend staan om hun vakmanschap en design. Het is dus de moeite waard om het aanbod van Twiggy te bekijken om te zien of Lemaire jurken deel uitmaken van hun collectie.

Neem contact op

Voor vragen of hulp kunnen klanten contact opnemen met Twiggy via e-mail op hello@twiggy.be of per telefoon op +32 (0) 9 223 95 66. De fysieke winkel bevindt zich in de Notarisstraat 3, 9000 Gent, België. Voor online winkelen of meer informatie kunnen klanten terecht op www.twiggy.be.

Of je nu persoonlijk of online winkelt, Twiggy biedt een gevarieerd assortiment damesmode aan. Het is niet bevestigd of jurken van Lemaire deel uitmaken van het aanbod van Twiggy, maar de toewijding van de boetiek aan kwaliteit en stijl maakt het een waardevolle bestemming voor elke modeliefhebber.


Wie draagt Lemaire jurken?

Lemaire wordt geroemd om zijn tijdloze stijl en hoogwaardige materialen. Hun ontwerpen, die bekend staan om hun soepele silhouetten en zachte kleurenpalet, worden aanbeden door een verscheidenheid aan individuen. Dit is wie typisch Lemaire jurken draagt:

 • Modeliefhebbers: Lemaire’s unieke esthetiek, met een mix van Parijse chic en Aziatische utility elementen, spreekt mensen aan die mode zien als een vorm van zelfexpressie. De opvallende ontwerpen van het merk bieden dragers de mogelijkheid om hun persoonlijke stijl te laten zien.
 • Drukke professionals: Lemaire’s ingetogen elegantie en strakke lijnen maken deze jurken een populaire keuze onder professionals. Hun focus op functionaliteit en comfort zorgt ervoor dat de drager een drukke werkdag aankan en toch een gepolijste look behoudt.
 • Eco-bewuste consumenten: Lemaire zet zich in voor duurzaamheid, wat duidelijk blijkt uit het gebruik van Europese en Japanse materialen, en valt daarom in de smaak bij milieubewuste consumenten. Het feit dat 90% van hun garderobe in Europa wordt geproduceerd, vermindert ook de ecologische voetafdruk die gepaard gaat met langeafstandstransporten.
 • Bewonderaars van Europese stijl: De Parijse wortels van het merk zijn duidelijk in elke jurk die ze ontwerpen. Mensen die Europese stijl waarderen, vooral de moeiteloze verfijning van Parijse mode, zullen waarschijnlijk voor Lemaire jurken vallen.
 • Vakmanschap kenners: Met een nieuwe benadering van eeuwenoude technieken trekt Lemaire mensen aan die vakmanschap waarderen. Elke jurk is een bewijs van de toewijding van het merk aan kwaliteit, van de selectie van materialen tot de laatste steken.
 • Fans van multiculturele mode: Lemaire’s samensmelting van oosterse en westerse esthetiek, waarbij gebruikselementen van traditionele Aziatische kleding worden geleend, spreekt mensen aan die de vermenging van culturele invloeden in de mode waarderen.
 • Lange termijn investeerders: Lemaire ontwerpt zijn kleding voor dagelijks gebruik, met het potentieel om na verloop van tijd te worden gerestyled en geaccentueerd. Dit maakt jurken van Lemaire een waardige investering voor mensen die kwaliteit belangrijker vinden dan kwantiteit in hun garderobe.
 • Voorstanders van ethische productie: Lemaire’s toewijding aan ethische productiepraktijken is duidelijk te zien in hun productieproces. Het grootste deel van hun collectie wordt in Europa gemaakt en de rest in Turkije en Marokko, wat consumenten aanspreekt die het belangrijk vinden om merken te steunen die hun werknemers eerlijk behandelen.
Lemaire jurk zwart
Lemaire jurken

Zijn Lemaire jurken de moeite waard?

Lemaire, een Frans modemerk geleid door Christophe Lemaire en Sarah-Linh Tran, heeft een niche voor zichzelf gecreëerd met zijn tijdloze Parijse stijl, zorgvuldig gemaakte ontwerpen en aandacht voor detail. Vooral de jurken van Lemaire hebben de aandacht getrokken vanwege hun kwaliteit, veelzijdigheid en verfijnde elegantie. De vraag of ze de moeite waard zijn is subjectief en hangt af van individuele voorkeuren voor stijl, comfort en duurzaamheid. Hier zijn echter een paar overtuigende redenen waarom je zou kunnen overwegen om in een Lemaire jurk te investeren.

Tijdloze Parijse stijl uitstralen van Lemaire jurken

Lemaire jurken zijn een perfecte belichaming van de tijdloze Parijse stijl. Ze worden gekenmerkt door zachte kleurenpaletten, soepele silhouetten en ingetogen elegantie, waardoor ze een klassieke aanvulling zijn op elke garderobe. De toewijding van het merk aan een duurzame stijl zorgt ervoor dat hun jurken door de jaren heen hun relevantie en esthetische aantrekkingskracht behouden, zodat je ze seizoen na seizoen kunt dragen.

Prioriteit voor kwaliteit en vakmanschap

Kwaliteit en vakmanschap staan centraal in het ethos van het merk Lemaire. Elke jurk wordt ontwikkeld in de historische wijk Le Marais in Parijs, waar bekwame ambachtslieden elk stuk nauwgezet bewerken. De gebruikte stoffen komen uit Europa en Japan en zijn geselecteerd op authenticiteit, duurzaamheid en originaliteit. Deze toewijding aan kwaliteit zorgt ervoor dat Lemaire jurken er niet alleen goed uitzien, maar ook de tand des tijds doorstaan.

Diversiteit in ontwerp

Een andere aantrekkelijke eigenschap van Lemaire jurken is hun veelzijdigheid. Hun ontwerpen, die worden gekenmerkt door ingetogen elegantie en een zacht kleurenpalet, kunnen na verloop van tijd worden gerestyled en geaccentueerd. Dit maakt ze aanpasbaar aan verschillende gelegenheden en seizoenen, wat bijdraagt aan hun levensduur en waarde.

Aandacht voor detail

Lemaire onderscheidt zich door aandacht voor detail. Elk aspect van de jurk, van de keuze van de stoffen tot de precisie van het kleermaken, is zorgvuldig overwogen. Deze zorgvuldigheid wordt weerspiegeld in de hoogwaardige afwerking en de stevige constructie van de jurken, die verfijning en elegantie uitstralen.

Authenticiteit en originaliteit

De jurken van Lemaire onderscheiden zich door hun authenticiteit en originaliteit. Het merk haalt inspiratie uit verschillende invloeden, die ze naadloos integreren in hun ontwerpen om unieke en onderscheidende stukken te creëren. Deze toewijding aan authenticiteit zorgt ervoor dat de jurken van Lemaire een uitgesproken stijl hebben die ze onderscheidt van in massa geproduceerde mode.

Toewijding aan duurzaamheid

In lijn met de groeiende vraag naar duurzame mode, zet Lemaire zich in voor ethische productiepraktijken. Ze gebruiken natuurlijke en organische materialen en produceren hun collecties in kleine hoeveelheden om de impact op het milieu te minimaliseren. Deze toewijding aan duurzaamheid maakt van Lemaire jurken een bewuste keuze voor milieubewuste consumenten.

Mondiale erkenning en succes

Lemaire’s wereldwijde erkenning en succes in de mode-industrie dragen bij aan de wenselijkheid van hun jurken. Het merk is bekroond met de prestigieuze ANDAM award en geniet een trouwe aanhang onder modeliefhebbers. Hun jurken worden wereldwijd verkocht in top warenhuizen, boetieks en online winkels, wat de reputatie van het merk voor kwaliteit en stijl weerspiegelt.

Als je waarde hecht aan tijdloze stijl, vakmanschap van hoge kwaliteit, veelzijdigheid, aandacht voor detail, authenticiteit en duurzaamheid, dan zijn jurken van Lemaire zeker het overwegen waard. Ze vertegenwoordigen een investering in stijl en kwaliteit die je garderobe kan verbeteren en de tand des tijds kan doorstaan.

Lemaire jurken
Lemaire jurk

Van welke materialen zijn Lemaire jurken gemaakt?

Lemaire jurken staan bekend om hun kwaliteit en tijdloze stijl. De toewijding van het merk aan authenticiteit, duurzaamheid en originaliteit wordt weerspiegeld in de zorgvuldige selectie van materialen die in deze kledingstukken worden gebruikt. Hier volgt een gedetailleerd overzicht van de materialen die in Lemaire jurken worden gebruikt:

 • Kwaliteitsstoffen: Lemaire jurken zijn ontworpen voor dagelijks gebruik en zijn gemaakt van hoogwaardige stoffen. Deze materialen bieden duurzaamheid en comfort en zorgen ervoor dat elke jurk bestand is tegen regelmatig gebruik.
 • Europese en Japanse materialen: Lemaire betrekt zijn materialen uit Europa en Japan. Deze materialen worden zorgvuldig gekozen vanwege hun authenticiteit, duurzaamheid en originaliteit, wat bijdraagt aan de unieke aantrekkingskracht van elke Lemaire jurk.
 • Geografische productie: Ongeveer 90% van de garderobe van Lemaire wordt in Europa geproduceerd, terwijl de overige 10% in Turkije en Marokko wordt gemaakt. Deze geografische spreiding zorgt ervoor dat de jurken worden gemaakt van de beste materialen en voldoen aan hoogwaardige productienormen.
 • Kleurenpalet: Jurken van Lemaire hebben vaak neutrale, aardse en gedempte tinten. Deze kleuren benadrukken niet alleen de pure lijnen van het silhouet, maar vullen ook het gezicht en lichaam aan, wat bijdraagt aan de esthetische aantrekkingskracht van de jurken.
 • Traditionele technieken: Lemaire gebruikt traditionele handwerktechnieken die generaties lang zijn doorgegeven. Deze praktijken zorgen ervoor dat elke jurk een bewijs is van vakmanschap en sartoriale traditie.
 • Plantaardig leren accessoires: Hoewel het geen direct onderdeel is van de jurken zelf, gebruikt Lemaire plantaardig leer voor zijn accessoires en schoenen. Deze items, gemaakt in Italië en Spanje, kunnen de algehele look van een Lemaire-jurk verbeteren.
 • Originele prints: Lemaire jurken kunnen originele prints hebben die geïnspireerd zijn op gemarmerd papier en aquarel, afgeleid van Japanse kunst. Deze prints dragen bij aan de visuele intrige van de jurken, terwijl de originaliteit van het merk behouden blijft.
 • Ademende stoffen: Comfort en functionaliteit staan centraal in de ontwerpfilosofie van Lemaire. Daarom gebruikt het merk ademende stoffen zoals luchtige katoen en vloeiende zijde in zijn jurken.

De jurken van Lemaire zijn gemaakt van verschillende hoogwaardige materialen uit Europa en Japan. Deze materialen, in combinatie met de toewijding van het merk aan traditioneel vakmanschap en innovatief design, dragen bij aan de tijdloze aantrekkingskracht en kwaliteit van de jurken van Lemaire.