Lemaire jurk

Wat maakt een Lemaire jurk speciaal?

Een Lemaire jurk valt op in de modewereld door de unieke combinatie van ontwerpelementen, materiaalkwaliteit, productiemethoden en de algemene filosofie van het merk. Er zijn verschillende facetten die bijdragen aan de speciaalheid van een Lemaire jurk.

 • Tijdloos ontwerp: Het eerste kenmerk van een Lemaire jurk is het tijdloze ontwerp. Lemaire staat bekend om zijn Parijse stijl die vluchtige trends overstijgt. De ontwerpen zijn veelzijdig en kunnen na verloop van tijd opnieuw gestyled of geaccentueerd worden, waardoor elk stuk een blijvende toevoeging aan iemands garderobe wordt.
 • Beïnvloede silhouetten: Een ander kenmerk zijn de soepele silhouetten in de collecties van het merk. Deze zijn vaak ontleend aan traditionele Aziatische kleding en bieden een unieke mix van oosterse en westerse esthetiek. Dit resulteert in jurken die zowel comfortabel als visueel opvallend zijn.
 • Hoogwaardige materialen: Lemaire gebruikt hoogwaardige materialen uit Europa en Japan. Deze materialen zijn gekozen vanwege hun authenticiteit, duurzaamheid en originaliteit, wat bijdraagt aan het eersteklas gevoel en de lange levensduur van de jurken.
 • Ethische productie: Een belangrijk onderdeel van Lemaire’s ethos is ethische productie. 90% van de garderobe van het merk wordt in Europa geproduceerd en de rest in Turkije en Marokko. Deze toewijding aan lokale productie vermindert de ecologische voetafdruk van het merk en ondersteunt lokale industrieën.
 • Vakmanschap: Het vakmanschap waarmee een jurk van Lemaire wordt gemaakt is ook opmerkelijk. De tassen en lederwaren van het merk worden gemaakt in Spanje en Italië, wat de toewijding aan nieuwe benaderingen van eeuwenoude technieken laat zien. Dit ethos is ook terug te vinden in hun kledinglijn en zorgt ervoor dat elke jurk zorgvuldig is vervaardigd.
 • Ontwerpproces: Elke collectie van Lemaire wordt ontworpen en ontwikkeld in het hart van Parijs, met name in de wijk Le Marais. Het merk heeft hier een werkplaats op locatie, wat duidt op een hands-on benadering van ontwerp en ontwikkeling, wat elke jurk een persoonlijk tintje geeft.
 • Rijke invloeden: De ontwerpvisie van Lemaire is rijk aan invloeden en put uit verschillende culturen en periodes. Dit resulteert in jurken die niet alleen modestatements zijn, maar ook verhalen over wereldwijde esthetiek.
 • Alledaagse elegantie: Wat een jurk van Lemaire tot slot echt bijzonder maakt, is de geschiktheid voor het dagelijks leven. Het merk ontwerpt kleding die even praktisch als mooi is, zodat dragers luxe kunnen ervaren in hun dagelijks leven.

Koop je Lemaire jurk bij Twiggy

Een Lemaire jurk kopen bij Twiggy gaat in een paar eenvoudige stappen. Twiggy is een boetiekwinkel gevestigd in Gent, België, die een breed scala aan modekleding voor vrouwen aanbiedt, waaronder de populaire Lemaire jurken. De winkel heeft zowel een fysieke locatie als een online webshop, zodat klanten van over de hele wereld hun collectie kunnen bekijken en kopen.

Twiggy winkel en online webshop

De fysieke winkel van Twiggy is gevestigd in Gent, België, en biedt klanten de mogelijkheid om stukken uit hun collectie te bekijken en te passen. Maar als je niet in België bent, is hun online webshop een handig alternatief. De webshop biedt wereldwijde verzending, wat betekent dat je gemakkelijk een Lemaire jurk van Twiggy kunt kopen, waar ter wereld je ook bent.

Twiggy’s unieke aanpak

Twiggy is uniek in haar benadering van mode. De winkel geeft de voorkeur aan individuele smaak boven trends en wil door middel van hun kleding een persoonlijke band met hun klanten creëren. Als je een jurk van Lemaire bij Twiggy koopt, koop je niet zomaar een kledingstuk – je omarmt een stijl en filosofie die overeenkomt met die van Twiggy zelf.

Privé afspraak met een stylist

Voor een meer persoonlijke winkelervaring biedt Twiggy de optie om een privéafspraak te maken met een stylist. Tijdens deze een-op-een sessie kun je de collectie verkennen, advies krijgen over het opbouwen van je garderobe en de perfecte Lemaire jurk vinden. Afspraken kunnen worden geboekt op een geschikt tijdstip binnen de openingstijden van Twiggy.

Groot assortiment kledingmerken

Hoewel Twiggy een grote verscheidenheid aan merken voert, ligt de nadruk op kwaliteit en stijl. Ze stellen hun collectie, waaronder Lemaire jurken, zorgvuldig samen om ervoor te zorgen dat ze modieuze opties bieden die passen bij hun esthetiek en filosofie. Hierdoor kunnen klanten de perfecte Lemaire jurk vinden die past bij hun individuele smaak en voorkeuren.

Interieurdesign merken

Naast kleding heeft Twiggy ook een reeks interieurmerken. Dit betekent dat je tijdens het winkelen voor je Lemaire jurk ook unieke en stijlvolle stukken voor je huis kunt vinden. Met deze combinatie van mode en interieur kun je een samenhangende esthetiek creëren voor je garderobe en je woonruimte.

Contact Twiggy

Als je nog vragen hebt of de jurkencollectie van Lemaire bij Twiggy wilt verkennen, staat hun team voor je klaar. Je kunt contact met ze opnemen via hun website of een bezoek brengen aan hun fysieke winkel in Gent, België. Op hun website vind je alle nodige contactinformatie, waaronder een e-mailadres en telefoonnummer, zodat je gemakkelijk kunt communiceren.


Wat is de nieuwste collectie jurken van Lemaire?

De nieuwste collectie jurken van Lemaire is een mix van de kenmerkende minimalistische benadering van het merk en hedendaagse trends. De collectie is ontworpen volgens de filosofie van het merk om veelzijdige stukken te creëren voor het dagelijks leven, met de nadruk op hoogwaardige materialen en een nauwkeurige pasvorm.

 • Unieke pasvormen: De collectie heeft unieke pasvormen die een ontspannen silhouet benadrukken. Deze pasvormen zijn ontworpen om zowel comfortabel als flatterend te zijn en weerspiegelen de toewijding van het merk aan praktisch en toch stijlvol design.
 • Aards kleurenpalet: In overeenstemming met de esthetiek van Lemaire toont de jurkencollectie een reeks aardse en gedempte tinten. Deze kleuren dragen bij aan de tijdloze en verfijnde uitstraling van de stukken.
 • Hoogwaardige materialen: De jurken in de nieuwste collectie zijn gemaakt van hoogwaardige materialen uit Europa en Japan. Dit sluit aan bij Lemaire’s toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid.
 • Veelzijdigheid: Trouw aan het ethos van het merk zijn de jurken zeer veelzijdig. Ze kunnen na verloop van tijd opnieuw gestyled en geaccentueerd worden, wat een modulaire garderobe mogelijk maakt.
 • Parijse invloed: Zoals bij alle collecties van Lemaire worden de ontwerpen ontwikkeld in de Parijse wijk Le Marais. Deze invloed is duidelijk zichtbaar in de kosmopolitische, verfijnde stijl van de jurken.
 • Beperkte productie: In lijn met Lemaire’s toewijding aan vakmanschap en duurzaamheid wordt de jurkencollectie in kleine hoeveelheden geproduceerd. Deze aanpak garandeert een focus op kwaliteit boven kwantiteit.
 • Ethische productie: Lemaire zet zich in voor ethische en verantwoorde productie. Het merk zorgt ervoor dat alle jurken in de collectie worden geproduceerd op een manier die zowel het milieu als de betrokken werknemers respecteert.
 • Breed assortiment: De collectie omvat een breed scala aan kledingstijlen, die tegemoet komen aan verschillende smaken en gelegenheden. Van casual dagjurken tot meer formele stukken, de collectie biedt iets voor elke vrouw.

Deze elementen komen samen om een collectie te creëren die duidelijk Lemaire is – ingetogen luxe, tijdloze stijl en een sterke toewijding aan ethische, duurzame mode.


De kwaliteit van Lemaire jurken

De modewereld is even divers als ingewikkeld, met talloze merken die om aandacht strijden. Lemaire valt op door zijn tijdloze Parijse stijl en toewijding aan kwaliteit. Centraal in deze reputatie staat de zorgvuldige selectie van materialen voor de jurken van het merk, wat bijdraagt aan hun algehele kwaliteit en aantrekkingskracht. Dit artikel gaat in op de stoffen waaruit de jurken van Lemaire zijn gemaakt en hoe ze de toewijding van het merk aan luxe, duurzaamheid en originaliteit belichamen.

Stoffen geselecteerd op kwaliteit

Een kenmerk van Lemaire jurken is de uitzonderlijke kwaliteit van de stoffen. Het merk haalt deze stoffen uit Europa en Japan, met de hand geselecteerd op authenticiteit, duurzaamheid en originaliteit. Deze hoogwaardige stoffen geven de jurken een luxueuze textuur en garanderen een lange levensduur. De voorkeur van het merk voor eersteklas materialen weerspiegelt hun toewijding aan het creëren van kleding die gemaakt is om lang mee te gaan.

Ontworpen voor dagelijks gebruik

Jurken van Lemaire zijn niet alleen ontworpen voor hun esthetische aantrekkingskracht, maar ook voor hun comfort en functionaliteit. Het merk kiest voor stoffen die van hoge kwaliteit, ademend en comfortabel zijn, waardoor hun jurken geschikt zijn om elke dag te dragen. Materialen zoals luchtig katoen en vloeiende zijde zorgen de hele dag door voor een comfortabele draagervaring.

Nadruk op vakmanschap

Vakmanschap is een ander aspect waar Lemaire in uitblinkt. Elke jurk van het merk wordt zorgvuldig vervaardigd door bekwame ambachtslieden, die veel aandacht besteden aan elk detail vanaf de eerste schets tot het eindproduct. Deze focus op vakmanschap zorgt ervoor dat elke jurk van Lemaire met precisie en zorg wordt gemaakt, wat resulteert in een kledingstuk dat kwaliteit en verfijning uitstraalt.

Authenticiteit en originaliteit

De toewijding van Lemaire aan authenticiteit en originaliteit komt duidelijk naar voren in hun materiaalkeuze. Door te kiezen voor unieke en originele stoffen onderscheidt het merk zijn jurken van de massa. Deze keuzes, of het nu gaat om prints of texturen, bieden een aparte esthetiek die zowel tijdloos als eigentijds is.

Europese en Japanse invloeden

De materialen die worden gebruikt in de jurken van Lemaire weerspiegelen de Europese en Japanse invloeden van het merk. Door stoffen uit deze regio’s te gebruiken, verwerkt Lemaire elementen van traditionele Aziatische kleding en Europese erfgoedcodes in zijn ontwerpen. Deze fusie van invloeden geeft diepte en rijkdom aan hun jurken, waardoor ze echt uniek zijn.

Duurzame en duurzame aanpak

Lemaire’s toewijding aan duurzaamheid is duidelijk te zien in hun materiaalkeuze. Door het gebruik van duurzame stoffen van hoge kwaliteit vermindert het merk de behoefte aan regelmatige vervanging en bevordert het een duurzamere benadering van mode. Hun focus op vakmanschap en sartoriale traditie moedigt consumenten aan om te investeren in tijdloze stukken die jarenlang gekoesterd kunnen worden.

Concluderend, Lemaire’s nauwgezette aandacht voor details en focus op hoogwaardige materialen staan centraal in de allure van hun jurken. Hun keuze voor stoffen uit Europa en Japan weerspiegelt hun streven naar authenticiteit, duurzaamheid en originaliteit. Met een mix van Europese en Aziatische invloeden bieden de jurken van Lemaire een tijdloze Parijse stijl die zowel geraffineerd als veelzijdig is. Door prioriteit te geven aan vakmanschap en duurzaamheid, creëert Lemaire jurken die er niet alleen luxueus uitzien, maar ook de tand des tijds doorstaan en de toewijding van het merk aan kwaliteit en uitmuntendheid belichamen.


De populaire stijlen van Lemaire jurken

Lemaire jurken zijn een bewijs van de tijdloze Parijse stijl van het merk en bieden een breed scala aan stijlen die moeiteloos in elke garderobe kunnen worden opgenomen. Deze jurken zijn ontworpen met een unieke mix van invloeden, waardoor een divers palet aan stijlen ontstaat die net zo veelzijdig als modieus zijn.

 • Jurken tot halverwege de lengte: Deze zijn niet weg te denken uit de collecties van Lemaire, ontworpen voor dagelijks gebruik. Ze hebben vaak soepele silhouetten en gedempte kleuren en belichamen de kenmerkende kosmopolitische esthetiek van het merk. De jurken tot halverwege de lengte zijn praktisch en toch geraffineerd, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor verschillende gelegenheden.
 • Formele jurken: De formele jurken van Lemaire stralen elegantie en verfijning uit. Deze jurken zijn gemaakt van hoogwaardige stoffen en bevatten vaak strakke designelementen die zijn ontleend aan traditionele Aziatische kleding. Met hun neutrale en aardse kleurenpalet bieden ze een moderne kijk op klassieke formele kleding.
 • Wikkeljurken: Lemaire biedt ook een selectie wikkeljurken, die beïnvloed zijn door traditionele Aziatische kleding. Deze jurken hebben diepe zakken en een strak ontwerp, waardoor ze een balans bieden tussen stijl en functionaliteit. Ze kunnen na verloop van tijd gemakkelijk worden gerestyled en geaccentueerd, waardoor ze veelzijdigheid aan je garderobe toevoegen.
 • Overhemdjurken: De overhemdjurken van Lemaire zijn geïnspireerd op werkkleding en militaire kleding en zijn ontworpen met het oog op functionaliteit en een stevige afwerking. Ze worden meestal geleverd in neutrale tinten en kunnen moeiteloos worden gecombineerd met stukken uit verschillende collecties en seizoenen.
 • Maxi-jurken: De maxi-jurken van Lemaire zijn ontworpen met een focus op comfort en stijl. De aardse en gedempte tinten van deze jurken weerspiegelen de rijke invloeden van het merk, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor wie de voorkeur geeft aan een meer ontspannen en bohemienachtige stijl.
 • Slipjurken: Deze jurken zijn een ander voorbeeld van de kosmopolitische stijl van Lemaire. Ze hebben een eenvoudig maar geraffineerd ontwerp en zijn gemaakt van stoffen die geselecteerd zijn op kwaliteit. De slipjurken hebben meestal zachte kleurenpaletten en soepele silhouetten, waardoor ze een tijdloze aanvulling zijn op elke garderobe.
 • Kimono jurken: Lemaire’s kimono jurken lenen elementen van traditionele Aziatische kleding en bieden een unieke mix van culturen. Ze hebben vaak diepe zakken en een strak ontwerp en belichamen de verfijnde en kosmopolitische esthetiek van het merk.
 • Tuniekjurken: De tuniekjurken van Lemaire zijn ontworpen met het oog op functionaliteit. Ze bevatten invloeden van werkkleding en militaire kleding en zorgen voor een stevige afwerking. De tuniekjurken kunnen na verloop van tijd opnieuw gestyled en geaccentueerd worden, wat een modulaire garderobe mogelijk maakt.