Lemaire blazers

Wie ontwerpt Lemaire blazers?

Het ontwerp van de Lemaire blazers is een gezamenlijke inspanning van Christophe Lemaire en Sarah-Linh Tran, zoals aangegeven in het bestand dat je hebt bijgevoegd. Beiden zijn doorgewinterde ontwerpers die hun unieke visie en begrip van stijl inbrengen bij de creatie van deze blazers. Hier volgt een gedetailleerde blik op het proces en de elementen die komen kijken bij het ontwerpen van Lemaire blazers:

Lemaire blazers
Lemaire blazers blauw
  • Christophe Lemaire: De oprichter van het merk Lemaire, Christophe Lemaire, brengt zijn unieke perspectief in bij het ontwerpen van de blazers van het merk. Zijn diepgaande begrip van stijl, in het bijzonder de Parijse stijl, is duidelijk zichtbaar in elk stuk.
  • Sarah-Linh Tran: Naast Christophe Lemaire staat Sarah-Linh Tran. Haar samenwerking met Lemaire speelt een belangrijke rol bij het vormgeven van de collecties van het merk, waaronder de blazers. Haar invloed geeft elk ontwerp een eigen karakter.
  • Parijse invloed: Beide ontwerpers zijn gevestigd in Parijs, een stad die bekend staat om haar tijdloze stijl. Deze Parijse invloed wordt weerspiegeld in de kosmopolitische en verfijnde esthetiek van de Lemaire blazers.
  • Unisex ontwerp: Bepaalde blazers van Lemaire zijn unisex ontworpen, wat de toewijding van het merk aan inclusiviteit en veelzijdigheid laat zien. Deze benadering maakt de blazers toegankelijk voor een breder publiek en vergroot de aantrekkingskracht van het merk.
  • Zorgvuldige details: Elk detail is belangrijk bij het ontwerpen van Lemaire blazers. Van de keuze van de stof tot de snit en pasvorm, elk aspect is zorgvuldig overwogen om uitzonderlijke kwaliteit en stijl te garanderen.
  • Veelzijdige hoofdstukken: De ontwerpers van Lemaire streven ernaar om veelzijdige garderobeartikelen te creëren die in verschillende omgevingen gedragen kunnen worden. Hun blazers zijn zowel stijlvol als functioneel, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende gelegenheden.
  • Materialen van hoge kwaliteit: Bij de creatie van Lemaire blazers worden hoogwaardige materialen gebruikt. Deze materialen worden geselecteerd vanwege hun duurzaamheid en comfort, maar ook vanwege hun vermogen om de algehele esthetiek van de blazers te verbeteren.
  • Klassiek herontwerp: Sommige Lemaire blazers zijn opnieuw ontworpen klassiekers. Elementen zoals een boxy silhouet, zacht gestructureerde schouders en smalle revers geven een frisse kijk op traditionele blazerontwerpen.

Waar zijn Lemaire blazers van gemaakt?

Lemaire blazers staan synoniem voor verfijnd, geraffineerd design en zorgvuldig vakmanschap. Deze basisstukken van de garderobe zijn gemaakt van een selectie hoogwaardige materialen, allemaal gekozen vanwege hun unieke eigenschappen die bijdragen aan de algehele esthetiek en functionaliteit van de blazers. Hier vind je een gedetailleerde blik op de materialen die worden gebruikt bij de creatie van Lemaire blazers en de toewijding van het merk aan vakmanschap en duurzaamheid.

Wol in Lemaire blazers

Een van de belangrijkste materialen die gebruikt worden in Lemaire blazers is wol. Deze natuurlijke vezel, bekend om zijn warmte, duurzaamheid en ademend vermogen, draagt bij aan het luxueuze gevoel van de blazers. De hoogwaardige wol die in Lemaire blazers wordt gebruikt, komt uit Europa en Japan en zorgt voor een uitstekende isolatie en een comfortabele pasvorm.

Zijden en hun rol

Zijde is een ander belangrijk materiaal in de samenstelling van Lemaire blazers. Zijde staat bekend om haar glanzende glans en lichtgewicht eigenschappen en voegt een element van elegantie toe aan de blazers. De zorgvuldig geweven zijde die Lemaire heeft geselecteerd drapeert prachtig op het lichaam en verbetert de algehele esthetiek van de blazer.

Het gebruik van katoen

Katoen is een veelzijdige stof die zijn weg vindt naar Lemaire blazers vanwege het ademende vermogen en comfort. De hoge kwaliteit katoen die Lemaire gebruikt zorgt voor een betere luchtstroom, waardoor de blazers geschikt zijn voor verschillende klimaten en zacht aanvoelen op de huid.

Denims in de mix

Af en toe wordt denim gebruikt in de blazers van Lemaire om een vleugje casual raffinement aan het ontwerp toe te voegen. Denim, bekend om zijn duurzaamheid en relaxte esthetiek, zorgt ervoor dat deze blazers een hoge kwaliteitsstandaard behouden en tegelijkertijd een uitgesproken stijlstatement bieden.

Andere materialen

Naast wol, zijde, katoen en denim kunnen Lemaire blazers ook andere hoogwaardige stoffen bevatten zoals linnen, viscose of mengsels van verschillende vezels. Deze materialen worden gekozen om het algehele ontwerp en de functionaliteit van de blazers te verbeteren, wat bijdraagt aan hun veelzijdigheid en aantrekkingskracht.

Lemaire blazers worden gemaakt van verschillende hoogwaardige materialen, waaronder wol, zijde, katoen, denim en andere zorgvuldig geselecteerde stoffen. Elk materiaal voegt een unieke eigenschap toe aan de blazers en verbetert hun ontwerp, functionaliteit en levensduur.


Koop je Lemaire blazer bij Twiggy

Je Lemaire blazer kopen bij onze Twiggy winkel is een investering in mode van hoge kwaliteit en een unieke winkelervaring. Laten we eens kijken naar de redenen waarom Twiggy de ultieme bestemming is voor jouw Lemaire blazer.

  • Aantrekkelijke locatie: Twiggy is een boetiek in het hart van Gent, België. De locatie voegt een vleugje Europese elegantie toe aan je winkelervaring.
  • Wereldwijde toegankelijkheid: Twiggy breidt zijn bereik uit tot buiten België met zijn online webshop. Dit betekent dat je je Lemaire blazer overal ter wereld kunt kopen, dankzij hun wereldwijde verzendservice.
  • Ruime winkelervaring: De winkel biedt 450 m² winkelruimte verdeeld over drie verdiepingen. Deze enorme ruimte zorgt voor een grote verscheidenheid aan kledingopties die klanten kunnen ontdekken.
  • Unieke winkelesthetiek: Twiggy biedt een unieke winkelervaring met zijn lichte, frisse interieur en verrassende indelingen. De esthetiek van de winkel versterkt de winkelervaring, waardoor het meer wordt dan een gewone winkeltransactie.
  • Persoonlijke service bij het winkelen: Twiggy biedt privéafspraken met een stylist voor een één-op-één winkelervaring. Deze persoonlijke service zorgt ervoor dat je deskundig advies krijgt bij het kiezen en stylen van je Lemaire blazer die past bij jouw persoonlijke smaak.
  • Extra aanbod: Naast modekleding kun je bij Twiggy ook terecht voor een selectie interieurmerken. Zo kun je je liefde voor mode en interieur tegelijk uitleven.
  • Bezorgopties: Twiggy begrijpt de behoefte aan gemak en biedt wereldwijde verzending. Dus waar je ook bent, je kunt altijd genieten van de elegantie van een Lemaire blazer van Twiggy.
  • Gemakkelijke communicatiekanalen: Twiggy biedt meerdere contactmogelijkheden, zodat ze gemakkelijk bereikbaar zijn voor vragen of problemen. Dit communicatiegemak voegt nog een laag gemak toe aan je winkelervaring.

Hoe passen Lemaire blazers?

Lemaire blazers staan bekend om hun unieke pasvorm en stijl, die de minimalistische gevoeligheid en toewijding aan kwaliteit van het merk weerspiegelen. De pasvorm van deze blazers is een weerspiegeling van de ontwerpfilosofie van het merk, waarin comfort, functionaliteit en tijdloze elegantie voorop staan. Hier gaan we dieper in op hoe Lemaire blazers passen en wat ze zo bijzonder maakt in de modewereld.

Design en silhouet van Lemaire blazers

Lemaire blazers staan bekend om hun ingetogen snit en soepele silhouetten die tijdens het bewegen een zwevende ruimte om het lichaam creëren. Het merk laat zich inspireren door traditionele Aziatische kleding, met elementen als diepe zakken en een gestroomlijnd ontwerp. Deze ontwerpkenmerken dragen bij aan de unieke pasvorm van de blazers, die losjes en ontspannen maar toch gestructureerd is en een elegante balans biedt tussen vorm en functie.

Keuze van stof

De pasvorm van Lemaire blazers wordt ook beïnvloed door de keuze van de stof. Deze blazers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die geweven zijn in Europa en Japan, waaronder rijke wol, luchtig katoen, vloeiende zijde en zelfs denim. Deze stoffen lenen zich voor de kenmerkende pasvorm van het merk en zorgen voor ademend vermogen en comfort met behoud van structuur en vorm.

Constructie en vakmanschap

Lemaire’s aandacht voor detail en vakmanschap speelt een belangrijke rol in de pasvorm van hun blazers. Elk stuk is ontworpen en ontwikkeld in de Parijse wijk Le Marais door een team van toegewijde professionals. De blazers hebben gedraaide en asymmetrische silhouetten, een bewijs van de innovatieve benadering van het merk en de nadruk op originaliteit.

Versatiliteit en modulariteit

De pasvorm van Lemaire blazers is inherent veelzijdig, waardoor verschillende stylingopties mogelijk zijn. Ze kunnen gemixt en gematcht worden met andere stukken uit de garderobe van Lemaire, dankzij hun modulaire ontwerp. Deze veelzijdigheid verbetert de pasvorm van de blazer, omdat hij kan worden aangepast aan verschillende lichaamstypes en stijlen, en weerspiegelt de focus van het merk op praktisch en dagelijks dragen.

De pasvorm van Lemaire blazers is een weerspiegeling van de ontwerpfilosofie van het merk, de keuze van de stof en de aandacht voor vakmanschap. Deze factoren komen samen om een pasvorm te creëren die comfortabel, veelzijdig en elegant is en de tijdloze Parijse stijl belichaamt waar Lemaire bekend om staat. De blazers van het merk bieden een unieke mix van vorm en functie en bieden een verfijnde en geraffineerde optie voor dameskleding.


Zijn Lemaire blazers de prijs waard?

Bij het beoordelen van de waarde van Lemaire blazers is het cruciaal om rekening te houden met verschillende factoren die bijdragen aan de reputatie van het merk en de algehele kwaliteit van het product. Hier zijn acht belangrijke aspecten:

  • Tijdloze Parijse stijl: Lemaire staat bekend om zijn tijdloze Parijse stijl, die wordt weerspiegeld in hun blazers. Deze unieke esthetiek voegt een vleugje verfijning en elegantie toe aan elke outfit, waardoor de blazers een waardevolle aanvulling zijn op elke garderobe.
  • Hoogwaardige materialen: Elke Lemaire blazer is gemaakt van hoogwaardige materialen, gekozen vanwege hun authenticiteit, duurzaamheid en originaliteit. Deze toewijding aan kwaliteit verbetert het comfort, de levensduur en de algemene waarde van de blazers.
  • Traditie: Lemaire richt zich op sartoriale traditie en vakmanschap bij het maken van hun blazers. Deze nauwgezette aandacht voor details resulteert in een goed gemaakt product dat opvalt door zijn kwaliteit en ontwerp.
  • Modulair garderobeconcept: Lemaire blazers maken deel uit van een modulaire garderobe, ontworpen om na verloop van tijd te worden gerestyled en geaccentueerd. Deze innovatieve aanpak vergroot de veelzijdigheid en waarde van de blazers op de lange termijn.
  • Ethische productiepraktijken: Lemaire produceert zijn blazers in Europa, Turkije en Marokko en houdt zich aan ethische productiepraktijken. Deze toewijding aan duurzaamheid en ethische productie voegt intrinsieke waarde toe aan elke blazer.
  • Pasvorm op maat: Elke Lemaire blazer wordt op maat gemaakt voor een perfecte pasvorm. Deze op maat gemaakte aanpak draagt bij aan de onderscheidende look en feel van de blazers en vergroot hun aantrekkingskracht en waarde.
  • Nieuwe technieken: De tassen en lederwaren van het merk worden gemaakt in Spanje en Italië, maar de nieuwe benaderingen van eeuwenoude technieken die bij deze producties worden gebruikt, zijn ook te zien bij de blazers. Deze innovatieve benadering van ontwerp en productie voegt een element van uniciteit en waarde toe aan de blazers.

Gezien Lemaire’s toewijding aan tijdloze Parijse stijl, materialen van hoge kwaliteit, traditie, modulaire garderobe, ethische productiepraktijken, pasvorm op maat en nieuwe technieken, kan gezegd worden dat Lemaire blazers inderdaad de prijs waard zijn.


Hoe stijl je Lemaire blazers?

De veelzijdige en tijdloze uitstraling van Lemaire’s blazers maakt ze tot een go-to stuk dat naadloos overgaat van casual naar formele outfits. Of je nu gaat voor een gepolijst professioneel ensemble of een ontspannen weekendoutfit, hier lees je hoe je je Lemaire blazers op verschillende manieren kunt stylen. Combineer het met een pullover

Omarmeer verfijning met een getailleerde broek

Het creëren van een gepolijste en verfijnde look is eenvoudig als je je Lemaire blazer combineert met een getailleerde broek. Door te kiezen voor een broek in een complementaire kleur of klassieke neutrale kleuren zoals zwart, marineblauw of grijs creëer je een perfecte combinatie voor professionele omgevingen of formele evenementen. Maak de look af met een strak overhemd met knopen of een zijden blouse en voeg een vleugje elegantie toe aan je ensemble.

Een casual look met jeans

Voor de dagen dat je een meer relaxte stijl wilt, kun je overwegen om je Lemaire blazer te combineren met een jeans. Een jeans met slanke of rechte pijpen in een donkere wassing kan helpen om een balans te vinden tussen casual en chic. Voeg een eenvoudig T-shirt of een lichtgewicht trui toe onder de blazer om een ensemble te creëren dat zowel ontspannen als netjes is.

Blijf warm en stijlvol met een coltrui

Als de temperatuur daalt, is het dragen van je Lemaire blazer over een coltrui een geweldige manier om warm te blijven zonder aan stijl in te boeten. Kies voor een neutrale coltrui zoals zwart, grijs of crème voor een strakke en geraffineerde esthetiek.

Maak een statement met sieraden

Het toevoegen van opvallende sieraden kan je Lemaire blazer direct opwaarderen. Overweeg een dikke ketting, oversized oorbellen of een stapel armbanden toe te voegen om een vleugje glamour en persoonlijkheid aan je outfit toe te voegen. Houd de rest van je accessoires minimaal om de sieraden te laten stralen.

Ga voor een moderne vibe met een monochrome outfit

Voor een chique en eigentijdse look is een Lemaire blazer in een monochrome outfit een goede keuze. Kies een blazer en broek in dezelfde kleur of vergelijkbare tinten om een gestroomlijnd en geraffineerd ensemble te creëren. Een contrasterende top of blouse kan de eentonigheid doorbreken en visuele interesse toevoegen.

Voeg een vrouwelijk tintje toe met een jurk

Een Lemaire blazer over een jurk kan je outfit een vrouwelijke en elegante look geven. Kies een jurk in een complementaire kleur of een neutrale tint die goed past bij de blazer, perfect voor speciale gelegenheden of gekledere evenementen. Maak de look af met hakken en minimale accessoires voor een elegante afwerking.

Experimenteer met verschillende silhouetten

Lemaire blazers zijn er in verschillende silhouetten, van oversized tot getailleerd. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende silhouetten om er een te vinden die bij jouw lichaamstype en persoonlijke stijl past. Spelen met verhoudingen door een oversized blazer te combineren met een slank broekje, of andersom, kan leiden tot unieke en fashion-forward looks.