Girls Of Dust van Eat Dust

Wat is Girls Of Dust van Eat Dust?

Girls Of Dust, een dameskledinglijn van Eat Dust, is een in België gevestigd merk dat grote vooruitgang heeft geboekt in de mode-industrie. Dit Antwerpse merk getuigt van de creatieve kracht van Rob Harmsen en Keith Hioco, de bedenkers van het mannenmerk Eat Dust.

Girls Of Dust van Eat Dust
Girls Of Dust
 • Antwerpse oorsprong: Girls Of Dust heeft haar wortels in Antwerpen, België. Het rijke mode-erfgoed van deze stad heeft een grote invloed op de esthetiek en ontwerpfilosofie van het merk.
 • Op vintage geïnspireerde ontwerpen: Het merk haalt diepgaande inspiratie uit vintage werkkleding, militaire kleding en iconische mannenmode. Deze combinatie van invloeden geeft Girls Of Dust een unieke identiteit in het modelandschap.
 • Eigentijdse pasvormen voor vrouwen: Girls of Dust richt zich op het creëren van eigentijdse pasvormen voor dames die deze invloeden naadloos in elkaar laten overlopen. De collecties van het merk getuigen van deze aanpak.
 • Uitgebreide collectie: Het merk heeft een uitgebreide collectie die bestaat uit broeken, jassen, parka’s, shirts, overalls, rokken en andere fundamentele stukken. Dit uitgebreide assortiment komt tegemoet aan verschillende smaken en voorkeuren.
 • Kwaliteit en duurzaamheid: Girls Of Dust is toegewijd aan het bieden van kwaliteit en duurzaamheid in haar kleding. Het selecteert zorgvuldig stoffen uit Europa en Japan om een lange levensduur van de kleding te garanderen.
 • Onderdeel van Eat Dust: Girls of Dust is de vrouwelijke tegenhanger van Eat Dust kleding. Door deze relatie kan het merk gebruik maken van de gevestigde reputatie en ontwerpexpertise van Eat Dust, waardoor de aantrekkingskracht op de markt wordt vergroot.

Koop Girls Of Dust kleding bij Twiggy

Twiggy is een bestemming voor modeliefhebbers die op zoek zijn naar kwaliteit en unieke stijlen. Van de verschillende merken die ze aanbieden, heeft de Girls Of Dust lijn de aandacht van velen getrokken vanwege de unieke mix van vintage en eigentijdse ontwerpen. In deze gids lees je hoe je Girls Of Dust kleding bij Twiggy kunt kopen.

De fysieke winkel van Twiggy bezoeken

De fysieke winkel van Twiggy bevindt zich in de Notarisstraat 3, 9000 Gent, België. Met drie verdiepingen winkelruimte van 450 m² kunnen klanten genieten van een unieke winkelervaring gevuld met een grote verscheidenheid aan kledingopties. De Girls Of Dust collectie is prominent aanwezig en biedt shoppers de kans om het aanbod van het merk fysiek te verkennen en kledingstukken te vinden die passen bij hun persoonlijke stijl.

De online webshop van Twiggy verkennen

Voor degenen die de fysieke winkel niet kunnen bezoeken, biedt Twiggy ook een online platform waar klanten wereldwijd gemakkelijk door hun uitgebreide kledingcollecties kunnen navigeren. De Girls Of Dust lijn is beschikbaar voor inzage en aankoop, waardoor het voor iedereen over de hele wereld gemakkelijk is om deze unieke stukken aan hun garderobe toe te voegen.

Een privéafspraak maken

Om de winkelervaring nog verder te verbeteren, biedt Twiggy privéafspraken met een stylist aan. Deze één-op-één sessies bieden persoonlijke hulp, of je nu je hele garderobe wilt vernieuwen of op zoek bent naar specifieke stukken uit de Girls Of Dust collectie. Afspraken kunnen worden gemaakt tijdens openingstijden van de winkel van maandag tot en met zaterdag, tussen 10.00 en 18.00 uur.

Wereldwijde verzendopties

Twiggy breidt zijn bereik uit tot buiten België door wereldwijde verzending aan te bieden. Dit maakt het mogelijk voor iedereen, ongeacht hun locatie, om de kwaliteit en unieke stijlen van de Girls Of Dust lijn te kopen en ervan te genieten.

De kwaliteit en stijl van Girls Of Dust ervaren

Girls Of Dust staat bekend om haar toewijding aan kwaliteit, duurzaamheid en unieke stijl. De collectie van het merk bij Twiggy biedt een scala aan stukken die geïnspireerd zijn op vintage werkkleding, militaire kleding en iconische mannenmode, allemaal opnieuw gemaakt met een eigentijdse damessnit.

Klantenservice bij Twiggy

Twiggy is trots op haar klantgerichte winkelervaring. Het team staat altijd voor je klaar, of je nu in de winkel of online winkelt. Voor vragen of hulp kun je contact opnemen met Twiggy via e-mail op hello@twiggy.be, per telefoon op +32 (0) 9 223 95 66, of een bezoek brengen aan hun fysieke winkel.

Of je nu in de winkel of online winkelt, Twiggy biedt een uitgebreide selectie Girls Of Dust kleding, zodat klanten toegang hebben tot dit unieke merk. Met gepersonaliseerde winkelervaringen en wereldwijde verzending maakt Twiggy winkelen voor Girls Of Dust kleding een naadloos en plezierig proces.

https://www.instagram.com/p/CxZ0Gl4NQj7/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==


Wie ontwerpt Girls Of Dust?

De collecties van Girls Of Dust zijn het resultaat van een gezamenlijke inspanning van een toegewijd team van individuen, die elk hun unieke vaardigheden en ervaringen inbrengen.

 • Ontwerper Aline Walther: Aline Walther, afgestudeerd aan de prestigieuze Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, is de belangrijkste ontwerpster achter Girls Of Dust. Haar kunstachtergrond speelt een belangrijke rol bij het vormgeven van de kenmerkende stijl en kwaliteit van het merk.
 • Ervaring: Voordat ze bij Girls Of Dust kwam, werkte Aline als freelance ontwerper voor verschillende labels, wat haar ontwerpperspectief heeft verrijkt. Deze gevarieerde ervaring stelt haar in staat om verschillende stijlen en trends te verwerken in de collecties van het merk.
 • Bijdrage van de oprichters: Hoewel Aline het ontwerpproces leidt, werd het merk in eerste instantie gelanceerd door Rob Harmsen en Keith Hioco, oprichters van Eat Dust kleding. Rob draagt nog steeds bij aan het succes van het merk, vooral met zijn expertise op het gebied van verkoop en marketing.
 • Ontwerpinspiratie: Girls Of Dust haalt inspiratie uit vintage werkkleding, militaire kleding en iconische mannenmode. Deze invloeden worden vervolgens vertaald naar hedendaagse damesstijlen, waardoor een unieke mix van heden en verleden ontstaat.
 • Kerncollectie: Het merk richt zich op het creëren van een tijdloze garderobe door middel van fundamentele stukken die de seizoenen doorstaan. Kernstukken uit de collectie komen terug in verschillende kwaliteiten, wat zorgt voor een vertrouwd gevoel en tegelijkertijd een nieuw element toevoegt.
 • Seizoensgebonden toevoegingen: Naast de basisstukken introduceert Girls Of Dust elk seizoen een paar belangrijke stukken. Dit zorgt ervoor dat de collectie fris en relevant blijft, terwijl ze trouw blijft aan de kenmerkende stijl van het merk.
 • Materiaalinkoop en productie: Girls Of Dust zet zich in voor duurzaamheid en hoge kwaliteit en haalt haar materialen uit Europa en Japan. Alle kledingstukken worden gemaakt in Portugal, wat de toewijding van het merk aan ethische productiepraktijken laat zien.

Het ontwerpproces van Girls Of Dust is een gezamenlijke inspanning, aangevoerd door ontwerpster Aline Walther en ondersteund door oprichters Rob Harmsen en Keith Hioco. Hun gecombineerde ervaring en visie hebben Girls Of Dust helpen vormen tot een merk dat synoniem staat voor tijdloze stijl en kwaliteit.


Wat inspireert de Girls Of Dust collecties?

Girls Of Dust staat bekend om haar unieke collecties die vintage werkkleding, militaire kleding en iconische mannensilhouetten combineren met eigentijdse damesstijlen. De inspiratie van het merk komt uit verschillende bronnen, wat resulteert in tijdloze en duurzame stukken die de ruggengraat vormen van de garderobe van een moderne vrouw.

Skater-, punkrock- en westerninvloeden

De skater-, punkrock- en westernsubculturen vormen een belangrijke inspiratiebron voor de esthetiek van Girls Of Dust. Het merk combineert op meesterlijke wijze elementen van rebellie, individualiteit en doe-het-zelf-ethos met klassieke mannenmode. Deze mix van inspiraties resulteert in een eigentijdse, edgy stijl waarmee het merk zich onderscheidt in de mode-industrie.

Vintage werkkleding en militaire kleding

Girls Of Dust put ook veel inspiratie uit vintage werkkleding en militaire kleding. De utilitaire details, duurzame stoffen en functionele ontwerpen die inherent zijn aan deze stijlen zijn duidelijk terug te vinden in hun collecties. Het merk herinterpreteert deze klassieke stijlen in moderne, vrouwelijke silhouetten en biedt kleding die even stijlvol als praktisch is.

Ik iconische silhouetten van mannenmode

Een andere inspiratiebron zijn de iconische silhouetten van mannenmode. Door elementen uit de traditionele mannenmode aan te passen aan de vrouwelijke vorm, bereikt Girls Of Dust een comfortabele en flatterende esthetiek. Deze benadering resulteert in kledingstukken die een eerbetoon zijn aan tijdloze herenmode en tegelijkertijd voldoen aan de behoeften van de moderne vrouw.

Tijdloze garderobe

Girls Of Dust streeft naar een tijdloze garderobe en bouwt haar collecties op rond fundamentele stukken. Het merk gelooft in investeren in veelzijdige en duurzame kleding die seizoen na seizoen gedragen kan worden. Door kernstukken in verschillende kwaliteiten te hergebruiken en elk seizoen een paar belangrijke stukken toe te voegen, biedt Girls Of Dust een scala aan opties met behoud van een samenhangende en tijdloze esthetiek.

Ethische en bewuste benadering

Tot slot is de ethische en bewuste benadering van mode door Girls of Dust een belangrijke inspiratiebron. Het merk geeft prioriteit aan duurzaamheid en eerlijke arbeidspraktijken en werkt samen met Europese fabrikanten die deze waarden delen. Deze toewijding aan het creëren van stijlvolle, milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde kleding onderscheidt Girls Of Dust in de mode-industrie.

Girls Of Dust broek
Girls Of Dust

Waarom vrouwen van Girls Of Dust houden

Girls of Dust, een in Antwerpen gevestigd dameskledingmerk, heeft de harten van veel vrouwen over de hele wereld veroverd. Hier zijn enkele redenen voor haar wijdverspreide aantrekkingskracht:

Unieke esthetiek

De esthetiek van het merk is sterk beïnvloed door vintage werkkleding, militaire kleding en iconische mannenmode. Deze unieke modemix resulteert in een opvallende mix van mannelijke en vrouwelijke elementen die het onderscheidt van andere merken.

Kwaliteit stoffen

Het merk gebruikt hoogwaardige stoffen uit Europa en Japan. Dit gebruik van eersteklas materialen zorgt voor een luxueus en comfortabel gevoel, wat de algehele draagervaring verbetert.

Veelzijdige garderobe

Girls Of Dust wil een veelzijdige garderobe creëren die gemakkelijk te dragen is. De aanpasbaarheid van het assortiment maakt het voor vrouwen eenvoudig om kledingstukken te mixen en matchen, waardoor het plannen van outfits minder stress met zich meebrengt.

Empowering Merkboodschap

De missie van het merk is om kleding te maken die net zo sterk is als de vrouwen die ze dragen. Deze krachtige boodschap spreekt vrouwen aan die waarde hechten aan kracht, veerkracht en onafhankelijkheid.

Connectie met Eat Dust kleding

De link met Eat Dust Clothing, een merk dat ook is opgericht door Rob Harmsen en Keith Hioco, voegt een intrigerend element toe. Deze verbinding zorgt voor een gevoel van continuïteit en samenhang tussen de twee merken.

Verzet tegen modeveranderingen

In tegenstelling tot veel merken lijkt Girls Of Dust zich niet te laten leiden door veranderende mode. In plaats daarvan combineren ze een tijdloze utility esthetiek met een moderne twist, die veel vrouwen bewonderen.