Girls Of Dust kledingmerk

Wat is het kledingmerk Girls Of Dust?

Girls Of Dust is een uniek dameskledingmerk dat is ontstaan uit het creatieve centrum van Antwerpen, België. Sinds de oprichting in 2010 heeft dit opvallende merk voor opschudding gezorgd in de modewereld.

Girls Of Dust kledingmerk
Girls Of Dust
 • Belgisch begin: Girls Of Dust is ontstaan in Antwerpen, België, een stad die bekend staat om haar rijke cultuur en vooruitstrevende mode. Het merk werd gelanceerd als vrouwelijke tegenhanger van de reeds gevestigde kledinglijn Eat Dust.
 • Vintage visie: De esthetiek van het merk is sterk beïnvloed door vintage werkkleding, militaire kleding en iconische mannenmode. Deze inspiratie is voelbaar aanwezig in het hele assortiment, waardoor elk kledingstuk een aparte, tijdloze uitstraling heeft.
 • Hedendaags handwerk: Ondanks het feit dat ze putten uit modetrends uit het verleden, legt Girls Of Dust sterk de nadruk op moderne, eigentijdse pasvormen voor vrouwen. Deze mix van oud en nieuw resulteert in een unieke stijl die het merk onderscheidt.
 • Tijdloze garens: Elke collectie van Girls Of Dust is gecentreerd rond belangrijke stukken die de ruggengraat vormen van een tijdloze garderobe. Deze essentiële items zijn gemaakt met veelzijdigheid in gedachten, zodat ze kunnen worden gemixt en gematcht tussen seizoenen en trends.
 • Seizoensgebonden verrassingen: Terwijl de kernitems consistent blijven, introduceert Girls Of Dust elk seizoen een aantal nieuwe stukken. Deze strategie houdt de collecties fris en up-to-date, terwijl de kenmerkende stijl van het merk behouden blijft.
 • Focus op stoffen: Een belangrijk kenmerk van Girls Of Dust is het gebruik van hoogwaardige stoffen, die zorgvuldig worden ingekocht in Europa en Japan. Deze toewijding aan kwaliteit is duidelijk zichtbaar in de look en feel van hun kleding.
 • Portugese productie: Alle kleding van Girls Of Dust wordt vakkundig gemaakt in Portugal. Deze toewijding zorgt ervoor dat elk kledingstuk voldoet aan de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidsnormen en weerspiegelt de toewijding van het merk om duurzame, investeringswaardige kleding te maken.

Koop Girls Of Dust kleding bij Twiggy

Voor degenen die graag een vleugje Belgische stijl aan hun garderobe toevoegen, bieden Twiggy en Girls Of Dust een perfecte combinatie. Twiggy, onze boetiek in Gent, België, is een bestemming voor modeliefhebbers die op zoek zijn naar unieke merken zoals Girls Of Dust. Dit artikel geeft een overzicht van Twiggy, Girls Of Dust en de winkelervaring bij Twiggy.

Over Twiggy

Twiggy is niet zomaar een winkel; het is een bewijs van kwaliteit en stijl. Onze winkel is gevestigd in Gent en telt drie verdiepingen, elk gevuld met zorgvuldig geselecteerde mode. Twiggy is trots op de comfortabele stijl en de nadruk op kwaliteit, waardoor een unieke winkelomgeving is gecreëerd voor zowel mannen als vrouwen. De winkel voert verschillende kledingmerken, waaronder Girls Of Dust.

Over Girls Of Dust

Afkomstig uit Antwerpen, een andere Belgische stad die bekend staat om haar modescene, is Girls of Dust een dameskledingmerk dat vintage werkkleding, militaire kleding en iconische invloeden uit de mannenmode vakkundig combineert tot eigentijdse damesstijlen. De collectie van het merk bestaat uit tijdloze garderobebenodigdheden, waarbij de belangrijkste items elk seizoen in een andere kwaliteit verschijnen. Girls Of Dust zet zich in voor kwaliteit en duurzaamheid door stoffen uit Europa en Japan te halen en ze in Portugal te maken.

Koop Girls Of Dust kleding bij Twiggy

Twiggy biedt een uitgebreid assortiment Girls Of Dust kleding voor degenen die de esthetiek van het merk in hun garderobe willen opnemen. Van broeken, jassen, parka’s, shirts, overalls tot rokken, er is voor ieder wat wils. De selectie weerspiegelt de toewijding van het merk aan tijdloze stukken van hoge kwaliteit. Shoppers kunnen deze zorgvuldig samengestelde collectie zowel in Twiggy’s fysieke winkel in Gent als via hun online webshop ontdekken.

Twiggy’s toewijding

Twiggy’s toewijding aan het bieden van een unieke winkelervaring is duidelijk te zien in de selectie van kleding en interieurmerken. De winkel waardeert individuele stijl boven vluchtige trends en probeert een ruimte te creëren waar klanten kledingstukken kunnen vinden die bij hen persoonlijk passen. Twiggy’s toewijding aan ethische producten en duurzaamheid weerspiegelt de waarden van Girls Of Dust, waardoor het een ideale winkel is voor hun kleding.

Privéwinkelervaring

Voor wie op zoek is naar een persoonlijke winkelervaring biedt Twiggy privéafspraken met een stylist. Tijdens deze één-op-één sessies kunnen klanten de collectie uitgebreid verkennen, deskundige begeleiding krijgen bij het opbouwen van hun garderobe en speciale stukken vinden die perfect passen bij hun stijl en behoeften.

Contactinformatie

Twiggy verwelkomt vragen en kan worden bereikt via e-mail op hello@twiggy.be of per telefoon op +32 (0) 9 223 95 66. Hun fysieke winkel bevindt zich in de Notarisstraat 3, 9000 Gent, België. Voor wie liever online winkelt, biedt de webshop van Twiggy op www.twiggy.be een handig platform om producten te bekijken en te kopen.

Twiggy biedt een unieke kans om Girls Of Dust kleding te kopen, of je nu in Gent bent of van thuis uit winkelt. Met een toewijding aan kwaliteit, stijl en een persoonlijke winkelervaring is Twiggy de ideale bestemming voor wie geïnteresseerd is in Girls Of Dust kleding.


Wie heeft het merk Girls Of Dust opgericht?

Girls of Dust is een onderscheidend dameskledingmerk dat haar stempel heeft gedrukt op de mode-industrie met haar unieke ontwerpethos en toewijding aan kwaliteit.

 • Oprichters: Het merk is bedacht door Rob Harmsen en Keith Hioco, die eerder in 2010 de kledinglijn Eat Dust hadden gelanceerd. Girls Of Dust ontstond als het vrouwelijke equivalent van dit merk en breidde hun invloed op mode uit naar een breder publiek.
 • Rol van de ontwerper: Integraal onderdeel van de ontwikkeling van de esthetiek van het merk was ontwerpster Aline Walther. Ze studeerde samen met Keith Hioco af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en haar creatieve visie heeft een grote rol gespeeld bij het vormgeven van de Girls Of Dust collecties.
 • Ontwerpinvloeden: Het merk haalt haar ontwerpinspiratie uit vintage werkkleding, militaire kleding en iconische mannenmode. Deze elementen worden vervolgens geherinterpreteerd in hedendaagse damessnits, wat het merk zijn kenmerkende stijl geeft.
 • Focus op kwaliteit: Een kenmerk van het merk Girls Of Dust is de toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid. Deze toewijding zorgt ervoor dat hun kleding de tand des tijds doorstaat, net als de sterke vrouwen die ze dragen.
 • Bronnen van materialen: Het merk gebruikt voornamelijk natuurlijke stoffen uit Europa en gebruikt af en toe speciale delicate stoffen uit Japan. Deze selectieve inkoop garandeert de hoge kwaliteit van de materialen die in elk kledingstuk worden gebruikt.
 • Ethische productie: Girls Of Dust zet zich in voor verantwoorde productiepraktijken. Dit sluit aan bij de wereldwijde trend naar meer ethische en duurzame mode, die inspeelt op de waarden van de moderne consument.
 • Merkidentiteit: Girls of Dust presenteert zichzelf als een merk dat gemakkelijk te dragen kleding aanbiedt die de kracht en veerkracht van haar draagsters belichaamt. Deze focus op het empoweren van vrouwen door middel van hun modekeuzes vormt een belangrijk onderdeel van hun merkidentiteit.

Tot slot is Girls Of Dust tot leven gebracht door oprichters Rob Harmsen en Keith Hioco, met belangrijke bijdragen van ontwerpster Aline Walther. Het merk staat bekend om haar duurzame kleding van hoge kwaliteit, geïnspireerd op vintage werkkleding en militaire kleding, gemaakt van selectief ingekochte stoffen. De toewijding aan ethische productie en het versterken van de positie van vrouwen door middel van mode heeft het merk een plaats gegeven in het hedendaagse modelandschap.


Wat is het verband tussen Eat Dust en Girls Of Dust?

Eat Dust en Girls Of Dust zijn twee kledingmerken die met elkaar verbonden zijn door hun oprichters en gedeelde ontwerpfilosofie. Beide merken zijn opgericht door Rob Harmsen en Keith Hioco, die al lange tijd vrienden en zakenpartners zijn. Hun gedeelde liefde voor zware motoren, tatoeages, rock ‘n roll en jeans leidde tot de oprichting van Eat Dust in 2010. Girls Of Dust volgde een paar jaar later als vrouwelijke tegenhanger.

Eat Dust

De oorsprong: Eat Dust is ontstaan uit de gedeelde interesses en passies van Rob Harmsen en Keith Hioco. Het merk belichaamt rebellie en uniciteit en combineert elementen van denim, werkkleding en streetwear in zijn ontwerpen. De naam “Eat Dust” weerspiegelt niet alleen de kwaliteit van de gebruikte stoffen, maar is ook een bewijs van de rebelse aard van het merk. Deze geest wordt weerspiegeld in elk stuk dat Eat Dust maakt, waardoor het zich onderscheidt in de mode-industrie.

Meisjes van stof

De vrouwelijke tegenhanger: Girls Of Dust is opgericht als vrouwelijke tegenhanger van Eat Dust kleding. Samen met Harmsen en Hioco speelde ontwerpster Aline Walther een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de vrouwenlijn. Het merk haalt inspiratie uit vintage werkkleding, militaire kleding en iconische mannenmode en vertaalt deze invloeden naar eigentijdse damesmodellen. Dankzij deze aanpak heeft Girls Of Dust een unieke plek in de modewereld veroverd.

Gedeelde ontwerpfilosofie

Ondanks hun verschillende identiteiten delen Eat Dust en Girls Of Dust een ontwerpfilosofie die zich richt op het creëren van tijdloze kleding van hoge kwaliteit. Ze geven prioriteit aan vakmanschap, traditie en expertise in hun productieproces. De merken halen hun materialen uit Europa en Japan en ze maken hun producten in Portugal. Deze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid staat in schril contrast met de wegwerpcultuur die heerst in de fast fashion-industrie.

Samenwerking en uitbreiding

Hoewel Eat Dust en Girls Of Dust als aparte merken opereren, werken ze op verschillende manieren samen en ondersteunen ze elkaar. Zo is Harmsen, een van de oprichters van Eat Dust, ook betrokken bij de verkoop en marketing van Girls Of Dust. Dankzij deze wederzijdse ondersteuning hebben beide merken hun aanwezigheid kunnen uitbreiden: Eat Dust heeft fysieke winkels geopend in Antwerpen en Parijs en Girls Of Dust is verkrijgbaar in geselecteerde boetieks.

Ethische en duurzame praktijken

Beide merken geven prioriteit aan ethische en duurzame praktijken in hun activiteiten. Ze werken met kleinere ateliers in Portugal die eerlijke arbeidsomstandigheden bieden en halen stoffen uit Europa, waarbij ze zich waar mogelijk richten op ecologische of gerecyclede materialen. Door zware wasbeurten en destructieve behandelingen te vermijden, benadrukken de merken de lange levensduur van hun kleding, in lijn met hun streven naar duurzaamheid.

Groei en toekomstplannen

In de loop der jaren zijn zowel Eat Dust als Girls Of Dust gegroeid en blijven ze zich ontwikkelen. Ze hebben toegewijde teams van ontwerpers en medewerkers die bijdragen aan het succes van de merken. Terwijl ze zich richten op hun huidige winkels en collecties, zijn er potentiële plannen voor toekomstige uitbreiding en de opening van nieuwe locaties. Ondanks deze groei blijven de merken trouw aan hun principes van kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid, zodat ze trouw blijven aan hun wortels terwijl ze door het steeds veranderende modelandschap navigeren.

Girls Of Dust kledingmerk
Girls Of Dust kledingmerk

Wat inspireert de Girls Of Dust collecties?

Girls Of Dust haalt inspiratie uit verschillende bronnen om haar unieke collecties te creëren. De invloeden variëren van vintage werkkleding en militaire kleding tot iconische mannenmode, allemaal omgetoverd tot eigentijdse damesstijlen.

 • Vintage werkkleding: Girls Of Dust vindt aanzienlijke inspiratie in vintage werkkleding. Deze invloed is duidelijk zichtbaar in het praktische en duurzame karakter van hun ontwerpen. Het merk mengt naadloos elementen van traditionele werkkleding met een moderne twist, wat resulteert in een duidelijke samensmelting van heden en verleden in hun collecties.
 • Militaire kleding: Militaire kleding speelt ook een centrale rol in de collecties van Girls Of Dust. Deze invloed geeft structuur en kracht aan de ontwerpen. De strakke lijnen en gestructureerde silhouetten, die doen denken aan militaire kleding, voegen een laag van kracht en veerkracht toe aan hun collectie.
 • Iconische mannenmode: Een andere belangrijke inspiratiebron voor Girls Of Dust is iconische mannenmode. Het merk vertaalt deze klassieke stijlen vakkundig naar moderne damesmodellen en biedt zo een frisse kijk op traditionele mannelijke ontwerpen. Deze benadering resulteert in stukken die comfortabel, stijlvol en uniek zijn.
 • Fundamentele stukken: In plaats van vluchtige modetrends na te jagen, richt Girls Of Dust zich op het creëren van fundamentele stukken die bijdragen aan een tijdloze garderobe. Elk stuk is ontworpen met veelzijdigheid en een lange levensduur in gedachten, waardoor klanten worden aangemoedigd om een garderobe samen te stellen die de tand des tijds kan doorstaan.
 • Seizoensgebonden toevoegingen: Terwijl de belangrijkste items uit eerdere collecties worden behouden, introduceert Girls Of Dust elk seizoen een paar belangrijke stukken. Deze strategie zorgt ervoor dat de collectie fris en relevant blijft, terwijl ze trouw blijft aan haar fundamentele ontwerpethos.
 • Antwerpse invloed: Als merk gevestigd in Antwerpen, België, hebben de plaatselijke cultuur en modewereld ongetwijfeld invloed op de Girls Of Dust collecties. De reputatie van de stad als modecentrum is een rijke bron van inspiratie en beïnvloedt de esthetiek en ontwerpfilosofie van het merk.
 • Vakmanschap: Alle Girls Of Dust kledingstukken worden zorgvuldig gemaakt in Portugal. Deze keuze garandeert niet alleen de duurzaamheid van de kleding, maar weerspiegelt ook de toewijding van het merk aan ethische productie. Door in Portugal te produceren kan het merk eerlijke arbeidsomstandigheden garanderen en controle houden over het productieproces.
 • Tijdloosheid: Een belangrijke inspiratiebron voor Girls Of Dust is het concept van tijdloosheid. Het merk streeft ernaar kledingstukken te maken die de tand des tijds kunnen doorstaan, afval te verminderen en bewuste consumptie te bevorderen. Dit ethos wordt belichaamd door hun toewijding aan het creëren van tijdloze stukken die de seizoentrends overstijgen.