Eat Dust kleding

Wie heeft Eat Dust kleding opgericht?

Eat Dust kleding is een fascinerend merk dat bekend staat om zijn kenmerkende stijl en toewijding aan kwaliteit. Het werd opgericht door twee gepassioneerde individuen.

Eat Dust kleding
Eat Dust kleding zwart
 • Profiel oprichters: Rob Harmsen en Keith Hioco, de oprichters van Eat Dust kleding, richtten het merk op in 2010. Hun gecombineerde ervaring in de mode-industrie gaf hen de nodige kennis en vaardigheden om hun eigen kledinglijn te creëren.
 • Merkvisie: De visie van Harmsen en Hioco was om een merk te creëren dat bekend zou staan om zijn toewijding aan kwaliteit en onderscheidend design. Ze wilden kleding maken die mensen aanspreekt die waarde hechten aan aandacht voor detail en duurzaamheid.
 • Inspiratie voor het merk: De oprichters lieten zich inspireren door verschillende subculturen zoals motorrijden, skateboarden, surfen, maar ook muziek en kunst. Deze invloeden zijn duidelijk terug te zien in de unieke ontwerpen en esthetiek van Eat Dust kleding.
 • Nadruk op kwaliteit: Vanaf het begin hebben Harmsen en Hioco veel belang gehecht aan kwaliteit. Ze zetten zich in voor het gebruik van hoogwaardige materialen en zorgden voor uitmuntend vakmanschap in elk kledingstuk dat ze produceerden.
 • Uniek verkoopargument: Het aspect dat Eat Dust onderscheidt van andere merken is hun focus op authenticiteit en duurzaamheid. De kleding is niet alleen modieus, maar is ontworpen om functioneel te zijn en de tand des tijds te doorstaan.
 • Evolutie van het merk: Sinds de start in 2010 is Eat Dust gestaag gegroeid en heeft het een reputatie en een trouw klantenbestand opgebouwd. Deze groei kan worden toegeschreven aan de toewijding van de oprichters en hun niet aflatende inzet voor hun visie en idealen.
 • Huidige status: Vandaag de dag floreert Eat Dust Clothing nog steeds onder leiding van de oprichters. Ze blijven innoveren en breiden hun collectie uit terwijl ze trouw blijven aan hun oorsprong en aan de kwaliteit waar het merk bekend om staat.
 • Ambities voor de toekomst: Vooruitkijkend zijn Harmsen en Hioco van plan om door te gaan op de ingeslagen weg. Ze willen hun merk verder uitbreiden en nieuwe ontwerpen en stijlen verkennen, terwijl ze vasthouden aan de hoge kwaliteits- en authenticiteitsnormen waar Eat Dust bekend om staat.

Welke soorten kleding biedt Eat Dust aan?

Eat Dust biedt een breed scala aan kleding voor zowel mannen als vrouwen. Het merk staat bekend om de combinatie van klassieke mannenkleding met een grote liefde voor denim en haalt inspiratie uit verschillende eclectische elementen zoals militaire kleding, Americana, motorrijden, skateboarden en muzikale subculturen. Hier is een kijkje in het kledingaanbod van Eat Dust.

Denim broeken en jassen

Het hart van de Eat Dust collectie wordt gevormd door de denim broeken en jacks voor zowel mannen als vrouwen. Deze stukken zijn gemaakt van hoogwaardige stoffen en getuigen van de liefde van het merk voor denim en vintage werkkledinginvloeden. De denim items zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, pasvormen en wassingen, zodat ze voldoen aan een breed scala aan voorkeuren en smaken.

T-shirts en sweaters

Eat Dust heeft niet alleen denim, maar ook een indrukwekkende selectie T-shirts en sweaters. Deze items zijn ontworpen met de rebelse geest van het merk in het achterhoofd en hebben vaak unieke graphics, prints of merkopdrukken die de punkrock- en skateboardinvloeden van het merk weerspiegelen. Het is een collectie waarmee mensen hun persoonlijkheid en stijl krachtig kunnen uitdrukken.

Kleding geïnspireerd op werkkleding

Eat Dust laat zich inspireren door vintage werkkleding en biedt kleding zoals overhemden, overalls en parka’s aan. Deze kledingstukken combineren de functionaliteit en duurzaamheid van werkkleding met moderne pasvormen en stijlen, wat resulteert in een unieke mix van heden en verleden. Het is een knipoog naar de wortels van het merk, maar met oog voor hedendaagse modetrends.

Eigentijdse pasvormen voor vrouwen

Voor de damescollectie heeft Eat Dust een speciale lijn genaamd Girls Of Dust. Deze lijn vertaalt vintage werkkleding, militaire kleding en iconische invloeden uit de mannenmode prachtig naar vrouwelijke silhouetten. De collectie bestaat uit broeken, jassen, rokken en andere fundamentele stukken die een tijdloze garderobe creëren voor de vrouw van vandaag.

Kwaliteit en Duurzaamheid

Een belangrijk uitgangspunt van Eat Dust is de toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid. Het merk haalt hoogwaardige stoffen uit Europa en Japan en maakt de kledingstukken in Portugal. Deze toewijding aan kwaliteit zorgt ervoor dat Eat Dust kleding de tand des tijds kan doorstaan en klanten duurzame modestukken biedt.

Handwerk en ethische productie

Eat Dust hecht veel waarde aan vakmanschap, traditie en expertise. Het merk houdt alle productie, inkoop en stofontwikkeling binnen Europa, ondersteunt lokaal vakmanschap en zorgt voor ethische productiepraktijken. Het is een toewijding die menselijke waardigheid, respect en eerlijke arbeidsomstandigheden bevordert.

Uitgesproken houding en unieke stijl

Eat Dust staat bekend om zijn uitgesproken houding en unieke stijl. Door invloeden van punkrock, skateboarden en muzikale subculturen samen te voegen, creëert het merk een eigentijdse en rebelse esthetiek. De kleding van Eat Dust weerspiegelt deze houding, waardoor mensen hun eigen stijl kunnen uitdrukken en zich kunnen onderscheiden van de massa.


Koop Eat Dust kleding bij Twiggy

Eat Dust is te koop bij Twiggy, onze boetiek in Gent, België. Hier volgt een uitgebreide blik op de unieke aspecten van Eat Dust en de verkrijgbaarheid bij Twiggy.

 • Culturele invloeden: Eat Dust is sterk beïnvloed door oude westernstijlen, militaire kleding, americana, motorrijden, skateboarden en muzikale subculturen. Deze verschillende invloeden zijn naadloos geïntegreerd in de unieke stijl van het merk, waardoor het zich onderscheidt van andere kledinglijnen.
 • Hoogwaardige materialen: Girls Of Dust gebruikt, net als Eat Dust, stoffen van hoge kwaliteit uit Europa en Japan. De productie vindt plaats in Portugal, zodat elk kledingstuk met zorg en precisie wordt gemaakt.
 • Twiggy boetiekwinkel: Twiggy is een boetiek in Gent, België. Twiggy staat bekend om haar brede aanbod van modieuze kleding voor vrouwen en biedt een ideaal platform voor merken als Eat Dust om modebewuste consumenten te bereiken.
 • Persoonlijke winkelervaring: Twiggy biedt een één-op-één winkelervaring door middel van privéafspraken met een stylist. Dankzij deze service krijgen klanten persoonlijk advies en begeleiding tijdens het winkelen voor Eat Dust kleding, wat de algehele winkelervaring verbetert.
 • Online beschikbaarheid: Voor wie de fysieke winkel niet kan bezoeken, heeft Twiggy ook een online webshop. Hierdoor kunnen klanten van verschillende locaties een verscheidenheid aan kleding kopen, waaronder kledingstukken van Eat Dust, waardoor de kenmerkende stijl van het merk toegankelijk is voor een breder publiek.

Eat Dust is een uniek Belgisch modemerk

Eat Dust is een uniek Belgisch modemerk dat bekend staat om zijn kenmerkende stijl en toewijding aan kwaliteit, integriteit en originaliteit. Het merk werd in 2010 opgericht door Rob Harmsen en Keith Hioco en combineert klassieke herenmode met een breed scala aan invloeden tot een eigentijds lifestylemerk met een uitgesproken houding. Dit artikel gaat in op de reis van het merk, de ethische praktijken, de unieke stijl, de vrouwelijke tegenhanger, de toewijding aan duurzaamheid en de fysieke en online aanwezigheid.

De compromisloze visie en ethische praktijken van Eat Dust

Vanaf het begin is Eat Dust gedreven door een compromisloze visie en een toewijding aan kwaliteit, integriteit en originaliteit. Het merk is fel gekant tegen veel van de problematische praktijken van de hedendaagse mode-industrie. Alle productie, inkoop en stofontwikkeling vindt plaats binnen Europa, wat de nadruk van het merk op vakmanschap, traditie, expertise, menselijke waardigheid en respect onderstreept. Deze toewijding aan ethische praktijken onderscheidt het merk in de mode-industrie.

Girls of Dust: De vrouwelijke tegenhanger van Eat Dust

In 2010, tegelijk met de lancering van Eat Dust, introduceerden de oprichters Girls of Dust als vrouwelijke tegenhanger van het merk. Ontwerpster Aline Walther speelt een cruciale rol bij het vormgeven van het merk. Girls Of Dust haalt diepgaande inspiratie uit vintage werkkleding, militaire kleding en iconische mannenmode, allemaal herwerkt tot eigentijdse damesmodellen. Het merk richt zich op het creëren van een perfecte tijdloze garderobe met fundamentele stukken die in verschillende kwaliteiten terugkomen, samen met een paar belangrijke seizoensgebonden toevoegingen.

Eat Dust’s toewijding aan duurzaamheid

Eat Dust hecht veel belang aan duurzaamheid en ethische praktijken. Alle productie, inkoop en ontwikkeling van stoffen vindt plaats in Europa, waardoor nabijheid en gemakkelijke samenwerking gegarandeerd zijn. Ze gebruiken prachtige natuurlijke stoffen uit Europa en Japan, waaronder Portugees biologisch katoen, gewaxt katoen en fijne wol uit Schotland. Elk item is eerlijk gemaakt in Portugal, wat de toewijding van het merk aan vakmanschap en respect voor de menselijke waardigheid weerspiegelt.

De unieke stijl van Girls Of Dust

Girls of Dust, de vrouwelijke tegenhanger van Eat Dust, biedt een unieke stijl waarin vintage werkkleding, militaire kleding en iconische mannenmode moeiteloos worden gecombineerd met hedendaagse vrouwensilhouetten. De collectie is opgebouwd rond fundamentele stukken die een tijdloze garderobe creëren, met kernstukken die in verschillende kwaliteiten terugkeren en een select aantal belangrijke stukken die per seizoen worden toegevoegd. De mode van het merk is gemakkelijk te dragen en net zo sterk als de vrouwen die ze dragen.

Eat Dust’s Uitbreiding: Winkelopeningen

In 2020 vierde Eat Dust zijn 10e verjaardag met de opening van zijn eerste fysieke winkel in Antwerpen. De winkel beschikt over een lunch- en koffiebar in samenwerking met een lokaal veganistisch restaurant, Wild Project. Deze fysieke winkel stelt Eat Dust in staat om in contact te komen met klanten en hun collecties in hun natuurlijke omgeving te laten zien. In 2023 breidden ze verder uit door een winkel te openen in Parijs, waar ze zich vestigden in de opkomende wijk Saint-Martin. Deze winkelopeningen laten de groei van het merk zien en de toewijding om een breder publiek te bereiken.

Twiggy: Een boetiekwinkel voor damesmode

Twiggy is een trendy boetiek in Gent, België, die modieuze kleding voor vrouwen aanbiedt. De winkel biedt een unieke winkelervaring met zijn lichte en frisse interieur en verrassende indelingen verspreid over drie verdiepingen. Twiggy voert een breed scala aan kledingmerken en creëert zo een gecureerde selectie van mode en woondecoratie.

Conclusie: De evolutie van het merk Eat Dust

De reis van Eat Dust als uniek Belgisch modemerk is gekenmerkt door een compromisloze visie, een toewijding aan kwaliteit en ethische praktijken, en een rebels en eigenzinnig karakter. De unieke stijl van het merk, beïnvloed door verschillende subculturen en samengevoegd met klassieke mannenmode, onderscheidt het van anderen in de branche. Met de toevoeging van Girls Of Dust biedt Eat Dust een gevarieerd assortiment kleding voor zowel mannen als vrouwen. Door middel van hun fysieke winkels en online aanwezigheid blijft Eat Dust bouwen aan hun verhaal en klanten een unieke en authentieke mode-ervaring bieden.

Eat Dust kleding
Eat Dust

Hoe past Eat Dust kleding?

Eat Dust heeft zich sinds de oprichting in 2010 gevestigd als een eigentijds lifestylemerk met een rebels randje. De kenmerkende pasvorm en styling van het merk zijn een weerspiegeling van de unieke designinvloeden en toewijding aan kwaliteit en traditie. In dit gedeelte gaan we dieper in op de specifieke pasvorm van Eat Dust kleding.

 • Consequente maatvoering: Eat Dust kleding volgt de standaard Europese maatrichtlijnen en biedt een consistente pasvorm in alle kledingstukken. Het is echter altijd aan te raden om de specifieke productmaten van het merk te raadplegen voor een nauwkeurige pasvorm.
 • Ontwerpelementen: De ontwerpelementen van het merk, geïnspireerd door klassieke herenkleding, oude westernstijlen, militaire kleding, americana, motorrijden, skateboarden en muzikale subculturen, geven vorm aan de pasvorm van Eat Dust kleding. Het resultaat is een mix van getailleerde en relaxte pasvormen die zowel comfort als stijl bieden.
 • Stofkwaliteit: Eat Dust haalt hoogwaardige stoffen uit Europa en Japan. Deze stoffen, met name de kenmerkende denim van het merk, staan bekend om hun duurzaamheid en vermogen om zich na verloop van tijd aan te passen aan het lichaam van de drager, wat resulteert in een persoonlijke pasvorm die met elke draagbeurt beter wordt.
 • Productiepraktijken: Alle productie, inkoop en stofontwikkeling voor Eat Dust vindt plaats in Europa. Hierdoor kan het merk een strenge kwaliteitscontrole en consistente pasvormen voor hun kledinglijn handhaven.
 • Betrokkenheid: Eat Dust erkent haar onvolkomenheden en is actief betrokken bij het verfijnen van haar praktijken, waaronder de pasvorm van haar kleding. Dit is gebaseerd op feedback van klanten en veranderende modetrends, zodat hun kledingstukken een superieure, comfortabele pasvorm blijven bieden.