Eat Dust jas

Koop je Eat Dust jas bij Twiggy

Eat Dust biedt een verscheidenheid aan kleding, waaronder jassen. De toewijding van het merk aan kwaliteit, integriteit en originaliteit wordt weerspiegeld in elk stuk dat ze maken. Als je op zoek bent naar een tijdloze jas, dan kun je terecht bij Twiggy, een boetiek in Gent, België, die het merk Eat Dust verkoopt.

Eat Dust jas
Eat Dust
 • Achtergrond van het merk: Eat Dust is opgericht door Rob Harmsen en Keith Hioco. Hun liefde voor denim, klassieke mannenmode en verschillende culturele invloeden, waaronder oude westernstijlen en skateboarden, is duidelijk terug te zien in hun ontwerpen.
 • Unieke ontwerpen: Eat Dust biedt een reeks unieke ontwerpen die beïnvloed zijn door vintage werkkleding, militaire kleding en iconische mannenmode. Deze verscheidenheid komt tegemoet aan verschillende smaken en kan worden gecombineerd met een verscheidenheid aan outfits.
 • Comfort en kwaliteit: De jassen zijn ontworpen met het oog op comfort en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen uit Europa en Japan. Deze materialen zorgen voor duurzaamheid en een lange levensduur.
 • Girls of Dust: Eat Dust heeft ook een vrouwelijke tegenhanger, Girls of Dust, gelanceerd in 2010. Deze lijn biedt eigentijdse damesstijlen die geïnspireerd zijn op vintage werkkleding, militaire kleding en iconische mannenmode.
 • Prijzen: Hoewel de prijzen van Eat Dust hoger kunnen zijn dan die van sommige merken, weerspiegelt dit de kwaliteit van de gebruikte materialen en het vakmanschap waarmee elk stuk is gemaakt.
 • Verkrijgbaar bij Twiggy: Twiggy, een boetiek in Gent, biedt een breed scala aan kledingmerken, waaronder Eat Dust. Ze bieden een één-op-één winkelervaring met een stylist via privéafspraken, waardoor persoonlijke service gegarandeerd is.
 • Contact opnemen met Twiggy: Wie een jasje van Eat Dust wil kopen bij Twiggy, kan worden bereikt via hello@twiggy.be of +32 (0) 9 223 95 66. Ze hebben ook een fysieke winkel in Gent en een online webshop voor het gemak.

Kortom, een Eat Dust jas kopen bij Twiggy biedt consumenten de mogelijkheid om te investeren in een hoogwaardig, stijlvol en duurzaam kledingstuk en tegelijkertijd te genieten van een persoonlijke winkelervaring.


Wie heeft het merk Eat Dust opgericht?

Eat Dust is een opmerkelijk denimmerk dat in 2010 werd opgericht in Antwerpen, België. Het merk is bedacht en tot leven gebracht door Rob Harmsen en Keith Hioco, twee oude vrienden met een gedeelde liefde voor denim en een visie om iets onderscheidends en rebels te creëren in de mode-industrie.

Achtergrond van de oprichters

De oprichters van Eat Dust, Rob Harmsen en Keith Hioco, groeiden op in de subculturen skateboarden en punkrock. Deze ervaring heeft hen een DIY-houding bijgebracht die ze hebben meegenomen in hun professionele bezigheden. Hun ervaring in de mode-industrie omspant meerdere jaren, waarin ze samenwerkten met gerenommeerde merken als Raf Simons, Essentiel, Diesel, G-Star en Lee, en waardevolle inzichten en kennis opdeden.

Ontstaan van Eat Dust

In 2010 richtten Harmsen en Hioco Eat Dust op, gedreven door hun gezamenlijke passie voor denim en de ambitie om een eigen merk te creëren. Het duo combineerde met succes klassieke herenmode-esthetiek met hun liefde voor denim, waarbij ze invloeden haalden uit verschillende bronnen, waaronder oude westernstijlen, militaire kleding, americana, motorrijden, skateboarden en verschillende muzikale subculturen.

Filosofie en waarden

Eat Dust is gebouwd op een fundament van compromisloze visie, kwaliteit, integriteit en originaliteit. Het merk neemt krachtig stelling tegen talloze twijfelachtige praktijken die gangbaar zijn in de hedendaagse mode-industrie. Alle productie, inkoop en stofontwikkeling vindt plaats binnen Europa, wat de toewijding van het merk aan vakmanschap, traditie, expertise, menselijke waardigheid en respect onderstreept.

Verantwoordelijkheid en betrokkenheid

Eat Dust gelooft in een verantwoordelijk en betrokken merk. Het erkent zijn onvolkomenheden, maar streeft er desondanks naar een ‘gezond’ bedrijf te zijn. Het merk handhaaft een nederige benadering en begrijpt dat wat werkt voor Eat Dust niet noodzakelijkerwijs werkt voor iedereen. Deze toewijding aan verantwoordelijkheid en betrokkenheid getuigt van de ethische basis van het merk.

Girls of Dust

Naast Eat Dust hebben Harmsen en Hioco ook Girls of Dust gelanceerd, de vrouwelijke tegenhanger van de kleding van Eat Dust. Ontwerpster Aline Walther, die samen met Keith afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, speelde een cruciale rol bij de creatie van Girls Of Dust. Dit merk deelt hetzelfde ethos en dezelfde toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid als Eat Dust.

De oprichters van Eat Dust, Rob Harmsen en Keith Hioco, hebben met succes hun gedeelde passie voor denim gecombineerd met verschillende culturele invloeden om een opvallend merk in de mode-industrie te creëren. Eat Dust staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit, integriteit en verantwoorde praktijken en heeft daarmee een niche voor zichzelf gecreëerd. Met de lancering van Girls Of Dust hebben de oprichters hun bereik uitgebreid en bieden ze nu ook unieke en kwaliteitsgerichte ontwerpen voor vrouwen aan.


Wat inspireert Eat Dust ontwerpen?

Eat Dust haalt zijn ontwerpinspiratie uit een groot aantal bronnen die de ervaringen, interesses en waarden van de oprichters weerspiegelen. Elk stuk dat door het merk wordt gemaakt is een bewijs van deze invloeden.

 • Skateboardcultuur: De oprichters, Rob Harmsen en Keith Hioco, werden diep beïnvloed door hun betrokkenheid bij skateboarden. De rebelse geest en het DIY-ethos van deze subcultuur zijn duidelijk zichtbaar in de ontwerpen van Eat Dust.
 • Invloed van punkrock: De punkrock scene is een andere grote invloed op de esthetiek van het merk. De rauwe en authentieke stijl, bekend om zijn uitdagendheid, is terug te vinden in de ontwerpen van Eat Dust.
 • Western en militaire stijlen: Elementen van oude western- en militaire kleding vinden ook hun weg naar de ontwerpen van Eat Dust. Deze elementen dragen bij aan een unieke fusie van robuustheid en verfijning die het merk onderscheidt.
 • Americana en motorrijden: Het merk vindt ook inspiratie in de cultuur van Americana en motorrijden. Het gebruik van duurzame materialen, de functionaliteit van de ontwerpen en de nadruk op individualiteit weerspiegelen deze invloeden.
 • Muzikale subculturen: Diverse muzikale subculturen geven ook vorm aan de ontwerpfilosofie van Eat Dust. De eclectische mix van esthetiek en houdingen uit deze subculturen wordt weerspiegeld in de kledinglijn van het merk.
 • Nadruk op vakmanschap en traditie: Een sterk respect voor vakmanschap en traditie is een hoeksteen van Eat Dust’s ethos. Deze toewijding aan kwaliteit wordt geïllustreerd door de toewijding van het merk om alle productie, inkoop en stofontwikkeling binnen Europa te houden.
 • Ethische en verantwoordelijke praktijken: Als verantwoordelijk en betrokken merk zorgt Eat Dust ervoor dat het ontwerpproces in lijn is met ethische en duurzame praktijken. Deze toewijding wordt weerspiegeld in elk kledingstuk dat het produceert.

De ontwerpen van Eat Dust zijn geïnspireerd op een rijke schakering aan invloeden, variërend van skateboarden en punkrock tot western- en militaire stijlen, americana en verschillende muzikale subculturen. In combinatie met een sterke toewijding aan kwaliteit, traditie en ethische praktijken, resulteren deze invloeden in onderscheidende en rebelse kleding waarmee Eat Dust zich onderscheidt in het modelandschap.


Zijn Eat Dust jassen duurzaam?

Eat Dust, een Belgisch denimmerk, heeft een reputatie opgebouwd door zijn onwrikbare focus op kwaliteit, integriteit en originaliteit. Dit artikel is bedoeld om een objectieve analyse te geven van de duurzaamheid van Eat Dust jassen, waarbij we ons baseren op beschikbare informatie zonder te verwijzen naar specifieke bronnen of reviews van klanten.

Kwaliteit materialen en vakmanschap

Eat Dust’s streven naar kwaliteit komt duidelijk naar voren in hun materiaalkeuze en hun benadering van vakmanschap. Het merk is trots op het inkopen van hoogwaardige materialen uit Europa en Japan, waaronder Portugees biologisch katoen en gewaxt katoen. Deze materialen staan bekend om hun lange levensduur en duurzaamheid. Door alle productie, inkoop en stofontwikkeling binnen Europa te houden, zorgt het merk ervoor dat elk jack wordt gemaakt met nauwgezette aandacht voor detail, wat aanzienlijk bijdraagt aan hun duurzaamheid.

Europese productie en expertise

De toewijding van het merk aan traditioneel Europees vakmanschap is een integraal onderdeel van het productieproces. Eat Dust jassen worden geproduceerd in Portugal, in kleinere ateliers die het merk regelmatig bezoekt. Deze praktijkgerichte aanpak zorgt voor een hoog niveau van kwaliteitscontrole en garandeert dat elk jack profiteert van Europese expertise. De nabijheid van de productie vergemakkelijkt effectieve samenwerking en communicatie, wat resulteert in goed gemaakte en duurzame jassen.

Let op details

Eat Dust ontwerpt zijn jassen met veel aandacht voor detail. In het ontwerpproces wordt klassieke mannenmode gecombineerd met invloeden uit oude westernstijlen, militaire kleding en americana. Deze aandacht voor detail resulteert in goed geconstrueerde jassen die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Van het stiksel tot de hardware, elk aspect van een Eat Dust jas is zorgvuldig overwogen, zodat ze bestand zijn tegen regelmatig gebruik.

Tijdloos ontwerp

Eat Dust jassen zijn ontworpen met het oog op tijdloosheid. In plaats van vluchtige trends te volgen, creëert het merk fundamentele stukken die de basis vormen van een perfecte garderobe. Kernitems worden vaak opnieuw ontworpen in verschillende kwaliteiten, wat de toewijding van het merk aan tijdloos design weerspiegelt. Deze aanpak zorgt ervoor dat Eat Dust jassen jarenlang relevant en duurzaam blijven.

Eat Dust jassen zijn ontworpen en gemaakt met duurzaamheid als uitgangspunt. De toewijding van het merk om kwaliteitsmaterialen te gebruiken, gebruik te maken van Europese productie en expertise, aandacht te besteden aan details, tijdloze ontwerpen te creëren en vast te houden aan sterke ethische waarden dragen allemaal bij aan de duurzaamheid van hun jassen. Hoewel individuele ervaringen kunnen verschillen, is het duidelijk dat Eat Dust een positieve reputatie heeft opgebouwd voor het produceren van goed gemaakte kleding die lang meegaat.


Wat is de filosofie van Eat Dust?

Eat Dust is een uniek Belgisch denimmerk dat in 2010 werd opgericht door Rob Harmsen en Keith Hioco. De filosofie van het merk is diep geworteld in hun diverse invloeden, toewijding aan kwaliteit en een uitgesproken houding ten opzichte van de hedendaagse mode-industrie.

 • Compromisloze visie: Een van de belangrijkste principes waarop Eat Dust is gebaseerd is een compromisloze visie. Het is deze onwrikbare visie die het merk leidt bij het creëren van zijn unieke mix van klassieke mannenmode en denim beïnvloed door een verscheidenheid aan culturele subculturen.
 • Diverse invloeden: Eat Dust haalt inspiratie uit oude westernstijlen, militaire kleding, americana, motorrijden, skateboarden en muzikale subculturen. Deze verschillende invloeden komen samen in de ontwerpen van het merk, waardoor ze een onderscheidende voorsprong hebben in de mode-industrie.
 • Kwaliteit en integriteit: Kwaliteit en integriteit vormen de hoeksteen van de filosofie van Eat Dust. Het merk is toegewijd aan het handhaven van hoge normen in alle aspecten van haar activiteiten, van ontwerp tot productie. De inkoop en stofontwikkeling vinden allemaal plaats in Europa, zodat er nauwlettend toezicht kan worden gehouden en de strenge kwaliteitsnormen kunnen worden nageleefd.
 • Verantwoordelijk engagement: Eat Dust positioneert zichzelf als een verantwoordelijk en betrokken merk. Dit wordt weerspiegeld in hun toewijding aan ethische praktijken en hun stellingname tegen veel van de negatieve praktijken die heersen in de mode-industrie.
 • Eigentijds lifestylemerk: Ondanks de verschillende invloeden identificeert Eat Dust zichzelf als een eigentijds lifestylemerk. Het richt zich op de moderne klant met behoud van een uitgesproken houding, die de toewijding aan originaliteit en uniciteit weerspiegelt.
 • Originaliteit: Tot slot is originaliteit een ander principe waarop Eat Dust is gebaseerd. Het merk is trots op zijn unieke ontwerpen die opvallen in de mode-industrie en weerklank vinden bij zijn klanten.