Eat Dust broek

Koop je Eat Dust broek bij Twiggy

Ervoor kiezen om je Eat Dust broek bij Twiggy te kopen is een beslissing die een passie voor kwaliteitsdenim en uniek design combineert met het gemak van een persoonlijke winkelervaring. Twiggy, gevestigd in Gent, België, biedt een verscheidenheid aan modekleding, waaronder het bekende Belgische merk Eat Dust. Hier zijn acht overtuigende redenen waarom het kopen van een Eat Dust broek bij Twiggy een uitstekende keuze is:

Eat Dust broek
Eat Dust broek grijs
 • Erfgoed van het merk: Eat Dust, in 2010 opgericht door Rob Harmsen en Keith Hioco, biedt een unieke mix van klassieke herenkleding, oude westernstijlen, militaire kleding, americana, motorrijden, skateboarden en muzikale subculturen. Als je een Eat Dust broek koopt bij Twiggy, investeer je in een merk met een rijk en divers erfgoed.
 • Uitzonderlijke kwaliteit: Eat Dust is toegewijd aan het gebruik van eersteklas stoffen uit Europa en Japan in hun productieproces. Deze toewijding aan kwaliteit garandeert de levensduur en duurzaamheid van je Eat Dust broek.
 • Ethische productie: Eat Dust benadrukt vakmanschap, traditie, expertise, menselijke waardigheid en respect in haar productie- en inkoopmethoden. Als je een Eat Dust broek koopt, steun je een ethische benadering van mode.
 • Ruime keuze: Twiggy voert een breed assortiment kledingmerken, zodat je je Eat Dust broek kunt combineren met andere kledingstukken om een uitgebreide en stijlvolle garderobe te creëren.
 • Persoonlijke service: Twiggy biedt privéafspraken met een stylist, waardoor je verzekerd bent van een één-op-één, persoonlijke winkelervaring. Deze service helpt je de perfecte Eat Dust broek te vinden die past bij jouw stijl en behoeften.
 • Ondersteuning van lokale bedrijven: Zowel Twiggy als Eat Dust zijn Belgische merken. Door bij Twiggy te winkelen, koop je niet alleen denim van hoge kwaliteit, maar steun je ook lokale bedrijven en draag je bij aan de lokale economie.
 • Handig winkelen: Twiggy heeft zowel een fysieke winkel in Gent als een online webshop, waardoor je de flexibiliteit hebt om persoonlijk of vanuit je luie stoel te winkelen.
 • Damescollectie: Twiggy voert ook Girls of Dust, de vrouwelijke tegenhanger van Eat Dust. Geïnspireerd door vintage werkkleding, militaire kleding en iconische mannenmode, biedt Girls Of Dust eigentijdse damesstijlen met dezelfde hoogwaardige stoffen en ethische productiemethoden als Eat Dust.

Wie heeft Eat Dust kleding opgericht?

Eat Dust kleding is opgericht in 2010 en is een unieke mix van denim en streetwear, verpakt in een geest van rebellie en authenticiteit. Dit onderscheidende merk is het geesteskind van twee vrienden, Rob Harmsen en Keith Hioco. Samen zijn ze erin geslaagd om een merk te creëren dat hun persoonlijke interesses en levensstijl weerspiegelt, en tegelijkertijd een grote impact heeft op de mode-industrie.

De oorsprong van Eat Dust kleding

Het ontstaan van Eat Dust Clothing werd gevoed door de gedeelde passies van de oprichters, Rob Harmsen en Keith Hioco. Beiden hadden een sterke voorkeur voor zware motoren, tatoeages, rock ‘n roll en jeans. Hun gezamenlijke interesses leidden ertoe dat ze een merk wilden oprichten dat hun levensstijl en persoonlijke smaak weerspiegelde. In 2010 werd Eat Dust Clothing geboren, met een unieke esthetiek die denim en streetwear combineert.

Rob Harmsen: De verkoop- en marketingkracht

Rob Harmsen, een van de oprichters van Eat Dust Clothing, brengt zijn expertise op het gebied van verkoop en marketing in voor het merk. Zijn eerdere ervaring met grote denimmerken heeft hem uitgerust met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om Eat Dust Clothing effectief te promoten en uit te breiden. Harmsen is verantwoordelijk voor het opbouwen van relaties met klanten, winkeliers en partners en zorgt ervoor dat de unieke stijl en kernwaarden van het merk goed worden vertegenwoordigd.

Keith Hioco: Het creatieve ontwerpbrein

Keith Hioco, de andere helft van het oprichtingsduo, geeft het merk zijn creatieve flair. Hioco is afgestudeerd aan de prestigieuze Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en brengt een verfijnde ontwerpsensibiliteit naar Eat Dust Clothing. Zijn ontwerpprofessionalisme is duidelijk zichtbaar in elk kledingstuk dat wordt geproduceerd, omdat hij vakkundig elementen van denim, werkkleding en streetwear combineert tot een unieke esthetiek.

De toevoeging van Aline Walther

Na de oprichting van Eat Dust Clothing voegde ontwerpster Aline Walther zich bij het team. Ze ontmoette Keith Hioco tijdens haar studie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Met de toevoeging van Walther breidde Eat Dust Clothing haar lijn uit met dameskleding, waardoor de aantrekkingskracht en het bereik van het merk verder werden vergroot.

De gedeelde visie en waarden

Zowel Harmsen als Hioco delen de visie om kleding te maken die hun eigen levensstijl en interesses authentiek weerspiegelt. Dit ethos is verankerd in elk aspect van Eat Dust kleding, van de keuze van materialen tot het ontwerp- en productieproces. Door hun toewijding aan authenticiteit, kwaliteit en originaliteit onderscheidt Eat Dust Clothing zich in de mode-industrie.

Eat Dust kleding is een bewijs van de kracht van gedeelde passies en dromen. Rob Harmsen en Keith Hioco hebben samen met Aline Walther een merk gecreëerd dat niet alleen hun persoonlijke interesses weerspiegelt, maar ook de normen van de mode-industrie uitdaagt. Hun nadruk op authenticiteit, kwaliteit en originaliteit heeft geresulteerd in een uniek merk dat zijn stempel blijft drukken in de wereld van denim en streetwear.


Welke materialen worden gebruikt in Eat Dust broeken?

Eat Dust kleding gebruikt verschillende hoogwaardige materialen in hun broeken. Deze materialen zijn afkomstig van verschillende plaatsen over de hele wereld, met een focus op natuurlijke stoffen en ethische productieprocessen. Hier volgt een gedetailleerdere kijk op de materialen die in Eat Dust broeken worden gebruikt:

 • Schotse wol: Het merk gebruikt de fijnste wol uit Schotland, bekend om zijn duurzaamheid en warmte. Dit materiaal wordt gebruikt in sommige van hun broeken voor een comfortabele en warme draagervaring.
 • Portugees biologisch katoen: In lijn met hun streven naar duurzaamheid gebruikt Eat Dust biologisch katoen uit Portugal. Biologisch katoen wordt geteeld zonder schadelijke chemicaliën, waardoor het vriendelijker is voor het milieu en veiliger voor de arbeiders die betrokken zijn bij de productie.
 • Gewaxt katoen: Dit materiaal staat bekend om zijn waterafstotende eigenschappen, waardoor het een praktische keuze is voor buitenkleding. Het gewaxte katoen dat Eat Dust gebruikt voegt een unieke textuur toe aan hun broeken.
 • Japanse denim: Eat Dust betrekt zijn denim uit Japan, een land dat bekend staat om de productie van denim van de hoogste kwaliteit ter wereld. Dit materiaal wordt gebruikt in hun jeans en biedt duurzaamheid en een unieke esthetiek.
 • Natuurlijke stoffen: Het merk richt zich op het gebruik van natuurlijke stoffen in hun kleding. Dit verkleint niet alleen hun ecologische voetafdruk, maar zorgt er ook voor dat hun broeken ademend en comfortabel zijn.
 • Minimale behandeling: Eat Dust vermijdt zware wasbeurten en vernietigt behandelingen in hun productieproces. Hierdoor blijven de natuurlijke eigenschappen van de stoffen behouden en gaat de broek langer mee.
 • Ethische productie: Alle broeken van Eat Dust worden geproduceerd in kleinere ateliers in Portugal. Hierdoor kan het merk zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en hoge kwaliteitsnormen in hun productieproces.
 • Tijdloze ontwerpen: Eat Dust ontwerpt hun broeken zo dat ze gemakkelijk gecombineerd kunnen worden met stukken uit eerdere collecties. Dit bevordert een duurzame garderobe, omdat hun broeken jarenlang gedragen kunnen worden zonder uit de mode te raken.

Deze materialen en praktijken weerspiegelen Eat Dust’s toewijding aan kwaliteit, duurzaamheid en ethische productie, waardoor elke broek niet alleen stijlvol is, maar ook op een bewuste manier is gemaakt.


Wat is de kwaliteit van Eat Dust broeken?

De oprichters van het merk, Rob Harmsen en Keith Hioco, hebben hun uitgebreide ervaring in de mode-industrie gebruikt om hun toewijding aan kwaliteit, integriteit en originaliteit te stimuleren. Dit artikel gaat in op de verschillende aspecten die bijdragen aan de kwaliteit van Eat Dust broeken, van materiaalkeuze tot klanttevredenheid.

Materiaalkeuze van een Eat Dust broek

De materialen die gebruikt worden bij de productie van Eat Dust broeken spelen een belangrijke rol in hun kwaliteit. Deze materialen, afkomstig uit Europa en Japan, zijn onder andere Portugees biologisch katoen, gewaxt katoen en de fijnste wol uit Schotland. Deze natuurlijke stoffen dragen bij aan de duurzaamheid en lange levensduur van Eat Dust broeken en zorgen ervoor dat ze de tand des tijds doorstaan.

Productienormen

Eat Dust produceert in Europa, met name in Portugal, waar het merk samenwerkt met kleine familiebedrijven. Deze aanpak maakt niet alleen een uitgebreide kwaliteitscontrole mogelijk, maar zorgt er ook voor dat ethische productiepraktijken worden nageleefd. Het resultaat is een product van hoge kwaliteit dat is gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden.

Design esthetiek en pasvorm

Eat Dust integreert klassieke herenmode-elementen met een eigentijdse esthetiek in hun ontwerpen en haalt inspiratie uit oude westernstijlen, militaire kleding, americana en andere subculturen. De unieke ontwerpbenadering van het merk resulteert in tijdloze stukken die geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar een onderscheidende stijl. Daarnaast is de pasvorm van Eat Dust broeken zorgvuldig overwogen en bieden ze zowel comfort als een flatterend silhouet.

Aandacht voor detail

Eat Dust’s aandacht voor detail is duidelijk zichtbaar in elke broek die ze produceren. Van de stiksels tot de hardware, elk aspect is zorgvuldig overwogen en uitgevoerd, wat bijdraagt aan de algehele duurzaamheid en levensduur van hun broeken. Deze zorgvuldige aanpak van details onderstreept Eat Dust’s toewijding aan kwaliteit.

Duurzame praktijken

Eat Dust neemt een sterk standpunt in tegen de conventionele praktijken van de mode-industrie en geeft de voorkeur aan verantwoorde en duurzame processen. Door de productie binnen Europa te houden en duurzame materialen te gebruiken, laat het merk zien dat het de impact op het milieu wil verminderen. Deze toewijding aan duurzaamheid verhoogt de algehele waarde van Eat Dust broeken.

Klanttevredenheid

Eat Dust’s toewijding aan kwaliteit heeft in de loop der jaren een loyaal klantenbestand opgeleverd. De focus van het merk op het leveren van unieke, stijlvolle producten en een uitstekende klantenservice draagt bij aan hun positieve reputatie. De klanttevredenheid getuigt van de kwaliteit van de broeken van Eat Dust, die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van individuen die waarde hechten aan hoogwaardige, duurzame en modieuze kleding.

Continue evolutie

Eat Dust is al meer dan tien jaar actief in de mode-industrie en blijft haar producten ontwikkelen als reactie op feedback van klanten en veranderingen in het modebeeld. Deze toewijding aan voortdurende verbetering zorgt ervoor dat de broeken van Eat Dust hun hoge kwaliteit en relevantie behouden en weerspiegelt de niet aflatende toewijding van het merk aan uitmuntendheid.

Eat Dust broek
Eat Dust broek

Hoe onderhoud je een Eat Dust broek?

Om de kwaliteit en duurzaamheid van je Eat Dust spijkerbroek te behouden, moet je hem goed verzorgen en aandacht besteden aan details. Door specifieke verzorgingsinstructies te volgen kun je ervoor zorgen dat je denim broek lang meegaat en zijn unieke stijl behoudt. Hier zijn de belangrijkste stappen:

 • Wastechniek: Als het tijd is om je Eat Dust denim broek te wassen, keer hem dan eerst binnenstebuiten. Dit beschermt de kleur en vermindert vervaging. Gebruik koud water en een zacht wasprogramma. Gebruik liever geen agressieve wasmiddelen of bleekmiddel, want die kunnen de stof beschadigen. Als er vlekken op komen, kun je overwegen om vlekjes te verwijderen met een mild wasmiddel en een zachte borstel.
 • Drogen: Aan de lucht drogen is de aanbevolen methode om de vorm en kleur van je denim broek te behouden. Hang ze op om te drogen of leg ze plat op een schoon oppervlak. Vermijd indien mogelijk het gebruik van een droger, omdat de hitte krimp kan veroorzaken en de stof kan vervagen.
 • Strijkprocedure: Mocht je spijkerbroek gekreukt raken, dan kun je hem op een lage warmtestand strijken. Keer je spijkerbroek altijd binnenstebuiten en leg er een doek of persdoek overheen voordat je gaat strijken. Zorg ervoor dat je niet rechtstreeks op prints of patches strijkt om schade te voorkomen.
 • Bewaarmethoden: Bewaar je denim broek op een koele, droge plek uit de buurt van direct zonlicht als je hem niet gebruikt. Het vouwen van je denim broek kan kreuken en lijnen veroorzaken, dus je kunt hem beter ophangen of oprollen om kreukels te voorkomen.
 • Wasfrequentie: Denim broeken hoeven niet na elke wasbeurt gewassen te worden. Als je ze te vaak wast, kan de stof zijn vorm verliezen en vervagen. In plaats daarvan kun je vlekken ter plekke schoonmaken en de broek tussendoor laten luchten.
 • Reparaties en onderhouden: Kleine scheurtjes of losse draadjes in je denim broek zijn geen reden om ze weg te gooien. Overweeg om ze te repareren met een denim reparatiesetje of ga ermee naar een professionele kleermaker. Controleer regelmatig de knopen, ritsen en naden op tekenen van beschadiging en laat ze indien nodig repareren.
 • Label instructies: Op elk paar Eat Dust denim broeken kunnen specifieke onderhoudsinstructies op het label staan. Als je deze instructies opvolgt, ben je verzekerd van het beste onderhoud en de beste zorg voor je denim broek.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Eat Dust spijkerbroek niet alleen langer meegaat, maar ook zijn unieke stijl en uiterlijk behoudt. De juiste verzorging is essentieel voor het behoud van de kwaliteit en duurzaamheid van je Eat Dust spijkerbroek.