Boboutic

Boboutic, gebreide mode voor vrouwen: dingen waar we bij Twiggy dol op zijn.  Boboutic is een bekende naam geworden in de wereld van innovatieve gebreide ontwerpen voor vrouwen. Het bedrijf werd in 2000 opgericht in Firenze, Italië, door de gezamenlijke inspanningen van brei-ontwerper Michel Bergamo en architect/fotograaf Cristina Zamagni. Later in 2012 voegde modeontwerper Niccolò Magrelli zich bij dit dynamische duo, waardoor hun creatieve kracht nog groter werd.

Boboutic hanteert een unieke en onvoorspelbare aanpak en streeft naar een harmonieuze balans tussen materialen en structuren in hun producten. De onwrikbare toewijding van het merk aan gebreide kleding maakt het mogelijk om boeiende verhalen te weven door middel van innovatieve stukken, waarbij traditionele technieken naadloos samengaan met een steeds verdergaand onderzoek naar materialen en productiemethoden.

Bij Twiggy houden we van Boboutic vanwege de unieke benadering van het ontwerpen van gebreide kleding, waarvan we er hieronder een paar hebben uitgelicht.

Boboutic
Boboutic

Boboutic: Duurzame productiemethoden

Boboutic, een gerenommeerd merk, wordt alom erkend voor zijn inzet voor duurzame productiemethoden.

 • Schitterende selectie van stoffen: Boboutic kiest hoogwaardige materialen zoals wol, kasjmier en katoen voor hun creaties.
 • Afkomstig uit Italië: Het productieproces vindt plaats in Italië, waar geschoolde ambachtslieden elk kledingstuk maken.
 • Gebouwd op ethische praktijken: Boboutic richt zich op verantwoorde inkoop en ethische productie.
 • Uitstekend afvalbeheer: Ze hergebruiken op ingenieuze wijze restjes stof, zodat geen enkel bijproduct verloren gaat.
 • Unieke creaties: De hergebruikte stofresten geven een uniek tintje aan hun creaties.
 • Doordachte aanpak: Hun methoden minimaliseren de impact op het milieu, waardoor hun mode eco-bewust is.
 • Impactvolle mode: Met Boboutic kun je je hart ophalen aan mode die er niet alleen goed uitziet, maar ook goed is voor de planeet.
Boboutic
Boboutic

Innovatieve ontwerptechnieken bij Boboutic

De ontwerpen van Boboutic zijn een toonbeeld van rauwe creativiteit en prachtig vakmanschap. Met een aanpak die even onvoorspelbaar als fascinerend is, vermengen ze naadloos verschillende materialen, texturen en structuren, waardoor ze een unieke en harmonieuze balans bereiken waarmee ze zich onderscheiden in de modewereld. Hun innovatieve ontwerpen zijn een bewijs van hun beheersing van zowel traditionele brei- en steektechnieken als geavanceerde moderne productiemethoden, wat resulteert in stukken die niet alleen visueel verbluffend zijn, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit.

Meer info: Boboutic kleding | Boboutic jas | Boboutic wol | Boboutic

Wat Boboutic echt onderscheidt is hun niet-aflatende toewijding aan het vertellen van verhalen door middel van gebreide kleding. Elk ontwerp vertelt een boeiend verhaal, waarin inspiratie en emotie samenkomen. Hun voortdurende drang om nieuwe horizonten te verkennen en de grenzen van gebreide kleding te verleggen leidt tot de creatie van ontwerpen die niet alleen onverwacht zijn, maar ook een blijvende indruk achterlaten bij iedereen die ze tegenkomt.

Van knusse truien die een gevoel van warmte en comfort oproepen tot ingewikkeld gemaakte jurken die elegantie en verfijning uitstralen, de collectie van Boboutic is een schat aan draagbare kunst.

Of het nu gaat om de ingewikkelde patronen, de nauwgezette aandacht voor details of de onberispelijke pasvorm, de ontwerpen van Boboutic laten altijd een blijvende indruk achter. Elk stuk vertelt zijn eigen verhaal en nodigt de drager uit om deel uit te maken van het verhaal. Van modeshows tot moderedacties, Boboutic’s creaties blijven fascineren en inspireren, de grenzen van gebreide kleding herdefiniëren en nieuwe standaarden van uitmuntendheid in de industrie stellen.

Boboutic
Boboutic


Boboutic werkt samen met kunstenaars

Boboutic, een gerenommeerd merk, heeft vruchtbare samenwerkingen opgezet met getalenteerde kunstenaars uit verschillende creatieve disciplines. Deze samenwerking omvat de gebieden van de beeldende kunst, performance en filmmaken, wat resulteert in een rijk tapijt van unieke en boeiende kunstwerken.

Elk kunstwerk weerspiegelt en belichaamt de kenmerkende filosofie van het merk, die op zijn beurt als inspiratiebron dient voor de uitzonderlijke kledingcollectie. Door deze artistieke partnerschappen blijft Boboutic de grenzen van creativiteit en innovatie verleggen en biedt het zijn publiek een meeslepende en buitengewone ervaring.

 • Briljante partnerschappen: Boboutic heeft samengewerkt met verschillende kunstenaars, waaronder Fanny & Alexander, Kinkaleri, Marco Mazzoni en Jacopo Miliani.
 • Originele creaties: Deze samenwerkingen strekken zich uit over beeldende kunst, performance en filmmaken, wat resulteert in een unieke collectie kunstwerken.
 • Merkfilosofie: Elk kunstwerk belichaamt de kenmerkende filosofie van Boboutic en dient als inspiratie voor de kledinglijn.
 • Voortdurende innovatie: Door deze partnerschappen verlegt Boboutic de grenzen van creativiteit en innovatie.
 • Verleidelijke ervaring: Boboutic biedt zijn publiek een meeslepende en buitengewone ervaring door de samenwerking met kunstenaars.Natuurlijk en gedurfde kleurenpaletten: Boboutic

Boboutic is een gerenommeerd merk dat uitblinkt in de kunst van gebreide ontwerpen. Ze maken vakkundig gebruik van gedurfde en natuurlijke kleurenpaletten om een aparte look te creëren die hen moeiteloos onderscheidt van andere merken in de industrie.

Met hun onbevreesde benadering van het spelen met kleuren maakt Boboutic stukken die niet alleen esthetisch mooi zijn, maar ook echte showstoppers, die de aandacht trekken waar ze ook gaan. Door hun aandacht voor detail en toewijding aan uitmuntend vakmanschap zijn ze de keuze bij uitstek voor wie op zoek is naar unieke en opvallende gebreide creaties.

Boboutic
Boboutic

Elk Boboutic ontwerp vertelt een verhaal

De uitzonderlijke gebreide kleding van Boboutic gaat niet alleen over mode. Het is een vorm van verhalen vertellen die verder gaat dan alleen de stof en de steken. Elk ontwerp verlegt de grenzen van traditionele gebreide kleding en weeft een verhaal door middel van ingewikkelde materialen, boeiende texturen en innovatieve structuren.

Elk kledingstuk gemaakt door Boboutic is een tastbare belichaming van het uitgesproken ethos van het merk – een viering van de kunst van het vertellen van verhalen door middel van gebreide kleding.Boboutic mode voor vrouwen

Kortom, Boboutic is een gerenommeerd gebreid merk dat erkenning heeft gekregen voor zijn unieke en vooruitstrevende benadering van ontwerpen. Met een zorgvuldige selectie van gedurfde en levendige kleuren stralen hun creaties een gevoel van creativiteit en originaliteit uit. Boboutic geeft niet alleen prioriteit aan esthetiek, maar ook aan ethische productiemethoden, zodat hun kleding wordt gemaakt met integriteit en duurzaamheid in het achterhoofd.

Een van de opvallende aspecten van Boboutic is hun toewijding aan samenwerking met andere kunstenaars. Door samen te werken met getalenteerde individuen uit verschillende creatieve velden, voorzien ze hun collecties van frisse perspectieven en innovatieve ideeën. Deze samenwerkingsgeest zorgt voor een dynamische en steeds veranderende merkidentiteit die zowel modefanaten als trendsetters aanspreekt.

Bij Twiggy zijn we om verschillende redenen verliefd geworden op Boboutic. Hun ontwerpen sluiten naadloos aan bij de Twiggy filosofie, die individualiteit, zelfexpressie en het omarmen van je unieke stijl viert. De Boboutic-collectie sluit perfect aan bij deze idealen en biedt stukken die zowel fashion-forward als tijdloos zijn.

We vinden het geweldig om de Boboutic-collectie in onze winkels in Gent en online te presenteren, zodat onze klanten exclusieve toegang hebben tot hun fascinerende ontwerpen. Of je nu onze fysieke boetiek bezoekt of onze virtuele winkel verkent, je vindt er een zorgvuldig samengestelde selectie van Boboutic’s mooiste creaties, stuk voor stuk met passie en aandacht voor detail gemaakt.

Ontdek de wereld van Boboutic en dompel jezelf onder in de schoonheid van hun gebreide kleding. Ervaar de harmonieuze mix van artisticiteit, stijl en duurzaamheid waarmee Boboutic zich onderscheidt in de mode-industrie. Vier samen met ons dit bijzondere merk en geniet van de allure van hun fascinerende creaties.

Waarom kiezen voor Boboutic:

 • Shop Boboutic kleding bij Twiggy (in Gent of in onze winkel)
 • Ontdek innovatieve gebreide ontwerpen
 • Vind unieke stukken met een uitgesproken esthetiek
 • Steun eco-bewuste en ethische mode
 • Een collectie die een verhaal vertelt door middel van materialen, texturen en structuren.