Boboutic wol

Boboutic wol: unieke voordelen van het gebruik van wol.  Boboutic is alom bekend in de mode-industrie om zijn uitzonderlijke collectie breigoed. Het merk werd in 2000 opgericht door brei-ontwerper Michel Bergamo en architect/fotograaf Cristina Zamagni, en in 2012 voegde ontwerper Niccolò Magrelli zich bij hen. Boboutic streeft ernaar producten te creëren waarbij materialen en structuren met elkaar harmoniëren.

Door traditionele brei- en stiktechnieken te combineren met het voortdurend onderzoeken van nieuwe materialen en productiemethoden, creëert het merk innovatieve stukken. Sinds 2001 showt Boboutic zijn creaties tijdens Paris Fashion Week en werkt het samen met verschillende kunstenaars om voor elke collectie originele kunstwerken te creëren.

Een onderscheidend kenmerk van Boboutic is het gebruik van wol afkomstig van Boboutic Wool, een bedrijf dat vier unieke voordelen biedt wanneer het wordt gebruikt in hun breicollectie.

Boboutic wol
Boboutic wol

Boboutic wol is milieuvriendelijk

Boboutic Wool is toegewijd aan het handhaven van de hoogste normen van duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor het milieu bij de productie van hun wol. Door het gebruik van innovatieve en milieuvriendelijke technieken zorgen ze ervoor dat elke stap van het productieproces in lijn is met hun inzet om de planeet te beschermen en te behouden.

Niet alleen geven ze prioriteit aan ethische praktijken die het milieu ten goede komen, maar ze leggen ook grote nadruk op het bevorderen van betere leefomstandigheden voor de betrokken dieren, zodat hun welzijn en welbevinden altijd verzekerd zijn. Met Boboutic Wool kun je erop vertrouwen dat je een merk steunt dat meer dan zijn best doet om een positieve invloed te hebben op zowel het milieu als het leven van dieren.

 • Milieubewuste praktijken: Boboutic Wool zorgt ervoor dat de wol die ze produceren afkomstig is van schapen die grazen op velden die vrij zijn van synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Deze aanpak minimaliseert de negatieve impact op het milieu en bevordert duurzame landbouw.
 • Handmatig scheren: De wol wordt zorgvuldig met de hand geschoren, waarbij het gebruik van machines wordt vermeden. Dit voorzichtige proces zorgt voor het welzijn van de dieren en behoudt de kwaliteit van de wol.
 • Behoud van het milieu: Door gebruik te maken van duurzame technieken draagt Boboutic Wool actief bij aan het behoud van het milieu. Hun inzet om het gebruik van synthetische chemicaliën te verminderen en biologische landbouwpraktijken te bevorderen, helpt het ecologisch evenwicht van de omliggende gebieden in stand te houden.
 • Dierenwelzijn: Boboutic Wool geeft prioriteit aan het welzijn van de schapen die betrokken zijn bij de wolproductie. Door ze een natuurlijke en pesticidevrije graasomgeving te bieden, leven de schapen gezonder en gelukkiger.

Met deze duurzame en milieuvriendelijke praktijken produceert Boboutic Wool niet alleen wol van hoge kwaliteit, maar is het ook een voorbeeld voor verantwoorde en ethische wolproductie in de industrie.

Tips: Boboutic kleding | Boboutic jas | Boboutic wol | Boboutic


Boboutic wol is zacht en ademend

Boboutic Wool staat bekend om de productie van uitzonderlijk zachte en ademende wol en biedt een groot aantal voordelen waardoor het een uitzonderlijke keuze is voor alle seizoenen. Met zijn uitzonderlijke isolerende eigenschappen houdt Boboutic Wool je knus en warm tijdens kille winters, terwijl het ademende vermogen zelfs in de hitte van de zomer voor optimaal comfort zorgt.

Bovendien garanderen de superieure kwaliteit en duurzaamheid van Boboutic Wol dat je kledingstukken de tand des tijds zullen doorstaan en langdurig comfort en stijl zullen bieden. Omarm de luxe en veelzijdigheid van Boboutic Wol, een echt opmerkelijke keuze voor elk seizoen.

 • Zacht en ademend: Boboutic Wol staat bekend om zijn uitzonderlijke zachtheid en ademend vermogen. Deze natuurlijke vezel laat lucht circuleren, waardoor je comfortabel blijft bij zowel warm als koud weer.
 • Natuurlijke isolatie: Als natuurlijke isolator helpt Boboutic Wol je lichaamstemperatuur te reguleren. Het houdt je warm tijdens kille winterdagen en koel tijdens warme zomermaanden, voor optimaal comfort het hele jaar door.
 • Vochtafvoerend: Het ademende vermogen van Boboutic Wol zorgt ervoor dat het vochtdamp van je huid absorbeert, waardoor je droog en comfortabel blijft, zelfs tijdens intensieve fysieke activiteiten.
 • Geurbestendig: Dankzij de natuurlijke eigenschappen is Boboutic Wol van nature bestand tegen geurveroorzakende bacteriën. Dit betekent dat je kunt genieten van frisse en geurvrije kleding, zelfs na langdurig gebruik.

Met zijn superieure zachtheid, uitzonderlijke ademend vermogen en veelzijdige eigenschappen is Boboutic Wol de ultieme keuze voor mensen die zowel comfort als stijl waarderen in hun dagelijkse garderobe. Gemaakt met minutieuze aandacht voor detail, hult deze prachtige stof je in een cocon van luxueuze gezelligheid, waardoor elk moment een heerlijke ervaring wordt.

Of je nu thuis luiert, de stadsjungle verovert of sociale bijeenkomsten bijwoont, Boboutic Wool zorgt ervoor dat je moeiteloze elegantie uitstraalt terwijl je je ongelooflijk comfortabel voelt. Omarm de perfecte harmonie van comfort, stijl en kwaliteit met Boboutic Wool – want je verdient niets minder dan het beste.

Boboutic wol
Boboutic wol

Boboutic wol is hypoallergeen

Sommige mensen zijn allergisch voor wol, wat jeuk en ongemak kan veroorzaken. Maar met Boboutic Wol kun je genieten van de luxe warmte en gezelligheid van wol zonder je zorgen te maken over allergieën. De wol van Boboutic Wool is hypoallergeen, waardoor het minder snel een allergische reactie veroorzaakt. Deze hoogwaardige wol is zorgvuldig verwerkt om irriterende stoffen te verwijderen, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid en allergieën.

Boboutic Wol is niet alleen hypoallergeen, maar biedt nog veel meer voordelen. De wol is ongelooflijk zacht en zacht, wat zorgt voor een comfortabele en kalmerende ervaring. Het is ook zeer ademend, waardoor lucht kan circuleren en de temperatuur kan regelen, zodat je het koel houdt in de zomer en warm in de winter. De natuurlijke eigenschappen van wol zorgen ervoor dat het vocht afvoert, transpiratie effectief reguleert en je de hele dag droog en comfortabel houdt.

Met Boboutic Wol kun je genieten van de schoonheid en voordelen van wol terwijl je verzekerd bent van een comfortabele en allergievrije ervaring. Dus of je nu op zoek bent naar een knusse trui, een warme deken of een ander wollen product, kies voor Boboutic Wol vanwege zijn hypoallergene aard en uitzonderlijke kwaliteit.


Boboutic wol is duurzaam en gaat lang mee

Als het gaat om uitzonderlijke kwaliteit en betrouwbaarheid, dan is xxx de keuze bij uitstek. Zijn reputatie van duurzaamheid en lange levensduur is ongeëvenaard in de industrie. Vooral Boboutic Wol getuigt van deze uitzonderlijke kwaliteit.

 • Uitzonderlijke duurzaamheid: Boboutic Wol staat bekend om zijn opmerkelijke duurzaamheid. Het is gemaakt om slijtage te weerstaan, waardoor het een duurzame investering is.
 • Ongeëvenaarde levensduur: Met Boboutic Wol kun je erop vertrouwen dat je kleding de tand des tijds zal doorstaan. De uitzonderlijke levensduur zorgt ervoor dat je jarenlang kunt genieten van de voordelen van deze wol.
 • Bestand tegen slijtage: Dankzij de unieke eigenschappen is Boboutic Wol bestand tegen slijtage, waardoor het ideaal is voor veelvuldig gebruik. Je kunt erop vertrouwen dat deze wol zijn kwaliteit behoudt, zelfs bij regelmatig gebruik.
 • Kreukherstellend: De natuurlijke elasticiteit van Boboutic Wol maakt het kreukherstellend. Zeg maar dag tegen het gedoe van strijken of je zorgen maken over kreukels, want deze wol behoudt moeiteloos zijn vorm.
 • Vormvast: Boboutic Wol is ontworpen om na verloop van tijd zijn vorm te behouden. Hoe vaak je je kledingstukken ook draagt of wast, ze behouden hun oorspronkelijke vorm en geven je elke keer weer de perfecte pasvorm.

Kies Boboutic voor kledingstukken die stijl, duurzaamheid en een lange levensduur combineren. Ervaar de uitzonderlijke kwaliteit van Boboutic Wol en geniet van de voordelen voor je garderobe.


Koop Boboutic bij Twiggy

Twiggy, een boetiek in Gent, België, verkoopt de breigoedcollectie van Boboutic. De winkel biedt een unieke winkelervaring, met 450 m² winkelruimte verspreid over drie verdiepingen. Twiggy biedt kledingmerken zoals Acne Studios, Isabel Marant Etoile, Filippa K, Golden Goose Deluxe Brand, Hasami Porcelain, Valentina Hoyos, Weltevree en meer. De eigenaresse van de winkel, Barbara, hecht veel waarde aan serendipiteit en verrassing in de mode en streeft ernaar om klanten een comfortabele stijl te bieden.


Boboutic wol is duurzaam, zacht en veelzijdig

Als je op zoek bent naar kwaliteitsvolle, milieuvriendelijke en duurzame wol voor je volgende breiproject, overweeg dan Boboutic Wol. Je kunt de breicollectie van Boboutic kopen in de fysieke winkel van Twiggy of in hun online shop.

Dus als je erover denkt om je volgende breicollectie te kopen, kies dan voor milieuvriendelijke, comfortabele en duurzame Boboutic Wol en shop ze meteen in de winkel of webshop van Twiggy. Upgrade je gevoel voor mode met Boboutic Wol!