Boboutic voor vrouwen

Waarom vrouwen graag Boboutic mode kopen

Boboutic mode is een geliefde keuze geworden voor vrouwen over de hele wereld en daar zijn verschillende redenen voor. De unieke benadering van gebreide kleding en de toewijding aan kwaliteit en innovatie hebben een sterke aantrekkingskracht gecreëerd. Hier zijn acht redenen waarom vrouwen graag Boboutic mode kopen:

Boboutic voor vrouwen broek
Boboutic voor vrouwen jurk
 • Creatieve balans: Boboutic mode biedt een unieke mix van creativiteit en verfijning. Het merk staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen, die zowel stijlvol als elegant zijn. Dit maakt het een favoriet onder vrouwen die waarde hechten aan mode die opvalt.
 • Hoogwaardige materialen: De kleding van Boboutic is gemaakt van hoogwaardige materialen, wat zorgt voor comfort en duurzaamheid. Hun Double Passion jurk is bijvoorbeeld gemaakt van een superzacht en knus gebreid materiaal, dat zorgt voor een comfortabele pasvorm met behoud van stijl.
 • Veelzijdigheid: Het merk biedt verschillende kledingopties, van jurken tot gebreide kleding. Dankzij deze veelzijdigheid kunnen vrouwen kledingstukken vinden die passen bij hun persoonlijke stijl en behoeften. Of ze nu op zoek zijn naar een knusse trui of een chique jurk, Boboutic heeft iets te bieden.
 • Italiaans vakmanschap: Boboutic wordt gemaakt in Italië, een land dat bekend staat om zijn hoogwaardige mode en vakmanschap. Dit geeft het merk een voorsprong op de markt, want veel vrouwen waarderen de fijne details en zorgvuldige constructie die horen bij kleding van Italiaanse makelij.
 • Unieke ontwerpen: De ontwerpen van Boboutic vallen op in de mode-industrie. Hun Tapestry Dress met lange mouwen bijvoorbeeld, heeft ingewikkelde details waarmee het zich onderscheidt van andere merken. Deze unieke ontwerpen zijn een grote aantrekkingskracht voor vrouwen die graag hun individualiteit uitdrukken in hun kleding.
 • Maten: Boboutic is geschikt voor verschillende maten en biedt kleding van XXS tot XXL. Deze inclusiviteit zorgt ervoor dat vrouwen van elk lichaamstype kunnen genieten van het stijlvolle aanbod van het merk.
 • Hoogwaardige aantrekkingskracht: Boboutic is een luxemerk en veel vrouwen winkelen graag voor mode in het hogere segment. Het dragen van Boboutic kleding kan een gevoel van status en smaak uitstralen, wat veel vrouwen aanspreekt.
 • Seizoentrends: Boboutic blijft op de hoogte van de laatste modetrends en biedt modieuze opties voor elk seizoen. Hun Fall/Winter 2019-2020 collectie, bijvoorbeeld, toonde een verscheidenheid aan draagbare trends waar vrouwen dol op waren.

Twiggy biedt een wieg aan Boboutic kleding

Twiggy, een modeparadijs gevestigd in Gent, België, staat bekend om het aanbieden van een uitgebreid assortiment kleding van het unieke gebreide merk Boboutic. Dit Italiaanse merk, in 2000 opgericht door Michel Bergamo en Cristina Zamagni, heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van gebreide kleding met hun onconventionele aanpak en innovatieve ontwerpen die traditionele technieken prachtig combineren met moderne materialen en productiemethoden.

Boboutic voor vrouwen

Boboutic onderscheidt zich in de modewereld met zijn unieke benadering van gebreide kleding. Het merk verwerpt het gebruikelijke gebruik van een schaar bij het maken van kleding en kiest er in plaats daarvan voor om het garen intact te houden als een eindeloze lijn. Deze onvoorspelbaarheid is de sleutel tot hun ontwerpfilosofie, waarbij ze ernaar streven producten te creëren waarbij materialen en structuren elkaar wederzijds compenseren. Door breisels te zien als een ideaal medium voor het creëren van unieke oppervlakken en onverwachte vormen, onderscheidt Boboutic zich in de mode-industrie.

Doelstellingen en inspiratie

Het belangrijkste doel van Boboutic is om opnieuw te definiëren hoe gebreide kleding zijn verhaal vertelt. Het merk wil stukken creëren waarin materialen en structuren elkaar naadloos aanvullen. Geïnspireerd door verschillende artistieke disciplines zoals beeldende kunst, performance en filmmaken, werkt Boboutic samen met verschillende kunstenaars om originele kunstwerken te produceren die de hoeksteen vormen van elke collectie.

Collecties en materialen

De collecties van Boboutic worden gekenmerkt door hun innovatieve benadering van het combineren van traditionele brei- en steektechnieken met een constante zoektocht naar nieuwe materialen en productiemethoden. Klassieke materialen zoals katoen, zijde, wol en linnen worden gebruikt om unieke verhalen te vertellen die de filosofie van het merk weerspiegelen. In sommige collecties is linnen prominent aanwezig, gecombineerd met lichtere garens om zachtere texturen te creëren.

Aanwezigheid en erkenning

Boboutic maakt al sinds 2001 deel uit van de Paris Fashion Week, waar ze hun innovatieve ontwerpen aan de wereld tonen. Hun unieke benadering van gebreide kleding, gecombineerd met hun niet aflatende onderzoek naar nieuwe technieken en materialen, heeft hen erkenning en respect in de mode-industrie opgeleverd.

Filosofie en aanpak

De filosofie van Boboutic draait om het concept van een “gebreide garderobe”, met als doel nieuwe manieren te vinden waarop gebreide kleding zijn eigen verhaal kan vertellen. Hun onvoorspelbare benadering van mode bestaat uit het creëren van producten waarbij materialen en structuren elkaar compenseren. Het merk beschouwt breiwerk als een ideaal medium voor het creëren van unieke oppervlakken en onverwachte vormen, waarbij het gebruik van een schaar bij het maken van kledingstukken wordt afgewezen, zodat het garen intact blijft als een eindeloze lijn. Deze filosofie positioneert Boboutic als een pionier in de wereld van gebreide kleding.


Wat onderscheidt Boboutic’s breigoed?

Boboutic’s breigoed onderscheidt zich door de unieke benadering van ontwerp, materiaal en productie. Het merk, dat gevestigd is in Florence, Italië, heeft naam gemaakt in de mode-industrie door zijn innovatieve en artistieke kijk op gebreide kleding. Hier zijn de unieke elementen die de gebreide kleding van Boboutic onderscheiden:

 • Onvoorspelbare aanpak: Boboutic’s benadering van breigoed is onderscheidend en onvoorspelbaar, met als doel producten te creëren waarbij materialen en structuren elkaar compenseren. Dit resulteert in breigoed dat zijn eigen verhaal vertelt en de grenzen verlegt van wat breigoed kan doen.
 • Integriteit van materiaal: Een van de opvallende kenmerken van het productieproces van Boboutic is dat ze geen schaar gebruiken bij het maken van kledingstukken. Door het garen intact te houden als een eindeloze lijn, benadrukken ze de integriteit van het materiaal en brengen ze hulde aan het ambacht van breien.
 • De garderobe van breiwerk: Boboutic werkt rond het idee van een “gebreide garderobe”. Deze filosofie vormt de leidraad voor hun collecties, waardoor elk stuk een tijdloze aanvulling wordt op de garderobe van een vrouw.
 • Mengeling van technieken: Boboutic combineert traditionele brei- en steektechnieken met constant onderzoek naar nieuwe materialen en productiemethoden. Deze mix van oud en nieuw geeft hun gebreide kleding een onderscheidend karakter.
 • Artistieke samenwerking: Het merk staat bekend om zijn samenwerkingen met diverse kunstenaars om originele kunstwerken te produceren die gerelateerd zijn aan elke collectie. Dit voegt een unieke artistieke flair toe aan hun gebreide kleding.
 • Verhalen vertellen door middel van design: Elk stuk breigoed van Boboutic vertelt zijn eigen verhaal. Het merk streeft ernaar nieuwe manieren te vinden om breigoed dat te laten doen, of dat nu is door het gebruik van materialen, ontwerp of het toevoegen van kunstwerken.
 • Gevestigd in Florence: Boboutic is gevestigd in Florence, Italië. De rijke geschiedenis en cultuur van deze stad hebben ongetwijfeld invloed gehad op de esthetiek van het merk en voegen een zekere mate van verfijning en elegantie toe aan hun gebreide kleding.

Wat is de geschiedenis van Boboutic?

Boboutic, een iconisch gebreid merk, neemt een prominente plaats in binnen de mode-industrie. Het begon in 2000 als resultaat van een unieke samenwerking tussen brei-ontwerper Michel Bergamo en architect/fotograaf Cristina Zamagni. Hun gedeelde visie en innovatieve benadering van traditioneel breigoed hebben Boboutic tot een symbool van creativiteit en kwaliteit in de modewereld gemaakt.

Design filosofie

De ontwerpfilosofie van Boboutic draait om het omzetten van traditionele brei- en steektechnieken in buitengewone modestukken. Het merk richt zich op het creëren van innovatieve gebreide kleding waarbij traditionele methoden samenkomen met hedendaagse esthetiek. Deze combinatie van oud en nieuw heeft geresulteerd in collecties die zowel visueel opvallend als structureel solide zijn, waardoor elk stuk een uniek kunstwerk wordt.

Inspiratiebronnen

Boboutic’s ontwerpen halen inspiratie uit verschillende bronnen zoals persoonlijke cultuur, exotische geografie en filmsporen. Deze eclectische mix van invloeden stelt het merk in staat om met elke collectie een uniek esthetisch verhaal te vertellen. Door deze verschillende elementen in hun breigoed te verwerken, zorgt Boboutic ervoor dat elk stuk niet zomaar een kledingstuk is, maar een representatie van een breder cultureel verhaal.

Nadruk op vakmanschap

Naast design en esthetiek legt Boboutic ook veel nadruk op vakmanschap en kwaliteit. Elk kledingstuk in hun collecties getuigt van minutieuze aandacht voor details en een toewijding aan superieure kwaliteit. Het gebruik van eersteklas materialen en een rigoureus ontwerpproces dragen bij aan de creatie van unieke gebreide kledingstukken van hoge kwaliteit die echt opvallen.

Impact op de mode-industrie

Sinds de oprichting heeft Boboutic een grote invloed gehad op de mode-industrie. De unieke benadering van het ontwerpen van gebreide kleding en de toewijding aan kwaliteit en vakmanschap hebben nieuwe maatstaven gezet in de modewereld. Met zijn innovatieve collecties heeft Boboutic het potentieel van gebreide kleding als medium voor creativiteit en innovatie aangetoond.

Legatie en toekomst

Het verhaal van Boboutic wordt nog steeds geschreven. Terwijl het zich blijft ontwikkelen, blijft het merk trouw aan zijn kernfilosofie van het creëren van innovatieve gebreide kleding van hoge kwaliteit. De reis van Boboutic vanaf het begin tot de huidige status als gerespecteerde naam in de mode-industrie is een inspirerend bewijs van creativiteit, samenwerking en toewijding aan uitmuntendheid. Door hun voortdurende werk blijven de ontwerpers van Boboutic de grenzen verleggen van wat mogelijk is op het gebied van gebreide kleding.


Wie zijn de belangrijkste ontwerpers van Boboutic?

Boboutic is een gerenommeerde naam op het gebied van mode, bekend om zijn avant-gardistische benadering van gebreide kleding. De belangrijkste ontwerpers die dit merk naar succes en innovatie leiden zijn Michel Bergamo, Cristina Zamagni en Niccolò Magrelli.

 • Michel Bergamo: Hij is een van de oprichters van Boboutic en zijn visie heeft aanzienlijk bijgedragen aan de unieke identiteit van het merk. Bergamo’s achtergrond in architectuur beïnvloedt zijn ontwerpbenadering, waarin structuur, vorm en ruimte een centrale rol spelen. Hij gelooft in het verleggen van grenzen en het verkennen van nieuwe gebieden in gebreide kleding, wat duidelijk te zien is in de collecties van Boboutic.
 • Cristina Zamagni: Als medeoprichter van Boboutic brengt Zamagni haar uitgebreide ervaring in de beeldende kunst mee naar de ontwerptafel. Haar artistieke gevoeligheden bieden een frisse kijk op gebreide kleding, waarbij kunstzinnigheid en functionaliteit naadloos in elkaar overgaan. Zamagni’s ontwerpen weerspiegelen vaak haar diepe waardering voor materialiteit en textuur, waardoor elk stuk een unieke en tactiele aantrekkingskracht heeft.
 • Niccolò Magrelli: Magrelli, het nieuwste lid van het ontwerpteam, voegt een eigentijds tintje toe aan de gevestigde esthetiek van Boboutic. Zijn jeugdige energie en innovatieve ideeën geven de collecties van het merk een dynamisch randje. Magrelli’s ontwerpen experimenteren vaak met kleur, patroon en silhouet en introduceren nieuwe elementen in traditionele gebreide kleding.

Samen combineren deze drie ontwerpers hun verschillende creatieve visies om de uitzonderlijke collecties van Boboutic te creëren. Hun gezamenlijke toewijding aan kwaliteit, vakmanschap en innovatie positioneert Boboutic als een toonaangevende speler in de wereld van luxe gebreide kleding.