Boboutic jurken

Wat maakt Boboutic jurken uniek?

Boboutic jurken onderscheiden zich in de mode-industrie door een unieke mix van innovatief ontwerp, materiaalonderzoek en artistieke samenwerking. Het merk, dat in 2000 werd opgericht door Michel Bergamo en Cristina Zamagni en later werd versterkt door Niccolò Magrelli, heeft gebreide kleding opnieuw gedefinieerd met zijn onvoorspelbare aanpak en toewijding aan kwaliteit.

Boboutic jurken
Boboutic jurken broeken
 • Onvoorspelbaar ontwerp: Boboutic’s benadering van gebreide kleding is allesbehalve conventioneel. Elke jurk is het resultaat van creatieve verkenningen, vaak resulterend in ontwerpen die de normen van gebreide mode uitdagen en een unieke esthetiek creëren.
 • Schaarvrije productie: Boboutic staat bekend om zijn kenmerkende “geen schaar”-beleid. Door het garen intact te houden als een eindeloze lijn, creëert het merk jurken met doorlopende, naadloze ontwerpen. Deze aanpak geeft elk stuk een eigen uitstraling en draagt bij aan het unieke karakter van Boboutic jurken.
 • Materiaalonderzoek: Het merk is toegewijd aan constant materiaalonderzoek. Van traditionele garens tot innovatieve nieuwe materialen, elke Boboutic jurk is gemaakt van zorgvuldig gekozen materialen die het ontwerp verbeteren en bijdragen aan het onderscheidend vermogen van elk stuk.
 • Traditionele en moderne technieken: Boboutic’s beheersing van traditionele brei- en steektechnieken, gecombineerd met innovatieve productiemethoden, geeft elke jurk een unieke mix van oud en nieuw. Deze mix van technieken draagt bij aan de kenmerkende stijl van Boboutic jurken.
 • Diverse samenwerkingen: Boboutic werkt vaak samen met kunstenaars uit verschillende disciplines om originele kunstwerken te creëren die gerelateerd zijn aan elke collectie. Deze samenwerkingen voegen een extra laag creativiteit en uniciteit toe aan elke jurk, waardoor het niet zomaar kledingstukken worden, maar draagbare kunstwerken.
 • Verhalen vertellen door middel van design: Elke Boboutic jurk vertelt een verhaal. De collecties van het merk weerspiegelen de reis van een trui en weven verschillende materialen samen tot unieke oppervlakken en onverwachte vormen. Dit verhalende element voegt persoonlijkheid en individualiteit toe aan elke jurk.
 • Uniek oprichtersteam: Het merk is opgericht door een breiwerkontwerper en een architect/fotograaf, en later aangevuld met een andere ontwerper. Deze diverse achtergrond van het oprichtersteam brengt een uniek perspectief in de creaties van het merk, waardoor elke Boboutic jurk een product is van verschillende creatieve visies.
 • Gebruik van linnen: In de collecties van Boboutic wordt linnen vaak gebruikt als een rebels en veelzijdig materiaal. Dit veelvuldige gebruik van linnen voegt een unieke touch toe aan de jurken, versterkt hun aantrekkingskracht en onderscheidt ze van andere gebreide kleding.

Winkel voor unieke Boboutic jurken bij Twiggy

De modewereld is een levendig canvas van creativiteit en innovatie, met Boboutic als een uitzonderlijk merk dat gebreide kleding opnieuw heeft gedefinieerd. Dit merk is gevestigd in Florence, Italië, en combineert traditionele brei- en steektechnieken met innovatieve materialen en productiemethoden om unieke en onvoorspelbare gebreide ontwerpen te creëren. Deze onderscheidende ontwerpen zijn verkrijgbaar bij Twiggy, een boetiek in Gent, België, die bekend staat om zijn unieke winkelervaring.

De essentie van Boboutic begrijpen

Boboutic’s benadering van breigoed is geworteld in het concept van het garen als een eindeloze lijn, waarbij kledingstukken worden gecreëerd zonder het gebruik van een schaar. Deze filosofie maakt het mogelijk om unieke oppervlakken en onverwachte vormen te creëren, wat resulteert in veelzijdige stukken die opvallen door hun innovatie. De toewijding van het merk om nieuwe manieren te vinden waarop gebreide kleding zijn eigen verhaal kan vertellen, is duidelijk zichtbaar in elke collectie en weerspiegelt de creatieve visie van de oprichters, Michel Bergamo en Cristina Zamagni.

Artistieke samenwerkingen geven Boboutic’s ontwerpen meer diepte

Het unieke van Boboutic gaat verder dan de ontwerpbenadering. Het merk werkt regelmatig samen met kunstenaars uit verschillende disciplines, waaronder beeldende kunst, performance en filmmaken. Deze samenwerkingen resulteren in originele kunstwerken die de hoeksteen vormen van elke collectie en het aanbod van het merk verrijken met diverse artistieke invloeden. Enkele van de kunstenaars die met Boboutic hebben samengewerkt zijn Fanny&Alexander, Kinkaleri, Marco Mazzoni, Jacopo Miliani, Davide Savorani en Zapruder filmmakersgroup.

Boboutic’s collecties verkennen

De collecties van Boboutic weerspiegelen een ingetogen elegantie, met een focus op het creëren van ontspannen en moeiteloze kleding. Deze collecties worden ontworpen en gemaakt in Italië, met prachtige vezelmixen die resulteren in kledingstukken die net zo geweldig aanvoelen als ze eruit zien. Boboutic is voortdurend op zoek naar nieuwe materialen en productiemethoden en combineert traditionele technieken met CNC breimachines om interessante breisteken en volumes te creëren.

Twiggy: Een bestemming voor Boboutic jurken

Twiggy, een boetiek in Gent, België, biedt een unieke winkelervaring met drie verdiepingen winkelruimte met een breed scala aan kledingmerken. Hier vind je de kenmerkende jurken van Boboutic, prachtig uitgestald zodat klanten de innovatieve benadering van breigoed van het merk ten volle kunnen waarderen. Twiggy heeft niet alleen een fysieke winkel, maar ook een online webshop, waar de kleding wereldwijd wordt verzonden.

Boboutic jurken bij Twiggy

Winkelen voor Boboutic bij Twiggy biedt een verrijkende ervaring, of je nu de fysieke winkel in Gent bezoekt of hun collectie online verkent. Onze boetiek biedt privé afspraken voor een één-op-één winkelervaring met een stylist, die je een intieme kijk geeft op de collectie en je helpt de perfecte Boboutic-jurk te vinden die bij jouw stijl en persoonlijkheid past. Deze combinatie van stijl, vakmanschap en innovatie maakt winkelen voor Boboutic bij Twiggy tot een unieke ervaring.


Wie zijn de ontwerpers achter Boboutic jurken?

Boboutic jurken staan bekend om hun opvallende ontwerp, innovatieve technieken en luxe materialen. Deze unieke modelijn is het geesteskind van drie getalenteerde individuen: Michel Bergamo, Cristina Zamagni en Niccolò Magrelli. Laten we ons eens verdiepen in de bijdragen en achtergronden van deze uitzonderlijke ontwerpers.

 • Michel Bergamo: Bergamo is architect van opleiding en brengt een uniek perspectief in de modewereld. Zijn architectonische achtergrond beïnvloedt zijn benadering van het ontwerpen van kleding, waarbij hij zich richt op structurele elementen, proporties en innovatief gebruik van materialen. In 2000 richtte hij samen met Zamagni Boboutic op, met als doel een modelabel te creëren dat zowel artistiek als draagbaar was.
 • Cristina Zamagni: Zamagni is beeldend kunstenaar en fotograaf en verwerkt haar artistieke gevoeligheid in de ontwerpen van Boboutic. Haar oog voor esthetiek en begrip van visuele compositie spelen een belangrijke rol bij de creatie van de unieke stukken van het merk. Ze werkt vaak nauw samen met Bergamo, wat resulteert in ontwerpen waarin kunst en mode naadloos in elkaar overgaan.
 • Niccolò Magrelli: Magrelli kwam later bij het team en bracht een nieuwe golf van creativiteit en innovatie naar Boboutic. Hij heeft een achtergrond in modeontwerp en heeft aan enkele van de meest prestigieuze modescholen gestudeerd. Zijn kennis van de huidige modetrends en -technieken voegt een eigentijds tintje toe aan de collecties van het merk.

De samenwerking tussen deze drie ontwerpers vormt de ruggengraat van Boboutic. Hun verschillende achtergronden en gedeelde visie hebben geresulteerd in een merk dat opvalt in de mode-industrie. Elke ontwerper brengt zijn eigen unieke vaardigheden en perspectief in en draagt zo bij aan de creatie van kleding die niet alleen mooi is, maar ook tot nadenken stemt.

 • Unieke ontwerpbenadering: De verschillende achtergronden van de ontwerpers – architectuur, beeldende kunst en modeontwerp – zorgen voor een onderscheidende aanpak bij het creëren van kleding. Deze unieke mix van vaardigheden resulteert in kleding die breekt met de norm en consumenten echt iets anders biedt.
 • Innovatieve technieken: De gecombineerde expertise van het trio stelt Boboutic in staat om innovatieve ontwerp- en productietechnieken te gebruiken. Deze innovatie is een bepalend kenmerk van het merk en onderscheidt het van anderen in de mode-industrie.
 • Luxueuze materialen: Boboutic staat bekend om het gebruik van hoogwaardige, luxe materialen in zijn ontwerpen. Deze toewijding aan kwaliteit getuigt van de toewijding van de ontwerpers om stukken te creëren die niet alleen visueel verbluffend zijn, maar ook comfortabel en duurzaam.
 • Artistieke visie: De gedeelde artistieke visie van de ontwerpers is duidelijk zichtbaar in elk stuk dat Boboutic maakt. Hun toewijding om kunst en mode te combineren resulteert in kleding die niet alleen draagbaar is, maar ook een vorm van zelfexpressie voor de drager.
Boboutic jurken
Boboutic jurken

Maakt Boboutic alleen jurken?

Boboutic is meer dan een jurkenmaker. Als Italiaans luxueus nichebreibedrijf gevestigd in Florence, bieden ze een breed scala aan producten die veel verder gaan dan jurken. Ze staan bekend om hun innovatieve benadering van gebreide kleding, het creëren van unieke structuren en ontwerpen die een verhaal vertellen.

Boboutic’s kijk op breigoed

Boboutic’s benadering van gebreide kleding is uniek en onvoorspelbaar. Ze streven ernaar om een product te creëren waarbij de materialen en structuren elkaar aanvullen. De ontwerpers zien breisels als een ideaal medium vanwege hun veelzijdigheid, waardoor ze unieke oppervlakken en onverwachte vormen kunnen creëren. Deze innovatie gaat verder dan jurken en omvat verschillende vormen en texturen in hun ontwerpen.

Uitgebreid assortiment

Hoewel jurken zeker deel uitmaken van de collectie van Boboutic, ontwerpen ze ook een verscheidenheid aan andere kledingstukken. Topjes, truien, vesten, rokken, broeken en bovenkleding maken allemaal deel uit van hun assortiment. Deze kledingstukken bevatten vaak brei- en steektechnieken en laten de unieke structuren zien die met de gebruikte materialen kunnen worden bereikt.

Onderzoek naar materialen en productiemethoden

Boboutic is altijd op zoek naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen via gebreide kleding. Ze combineren traditionele technieken met onderzoek naar nieuwe materialen en productiemethoden. Deze constante verkenning en innovatie gaat verder dan alleen het maken van jurken en beïnvloedt al hun kledingstukken.

Samenwerkingen met kunstenaars

De creatieve visie van Boboutic gaat verder dan gebreide kleding. Ze hebben een sterke interesse in andere artistieke disciplines en werken vaak samen met kunstenaars om originele kunstwerken te maken die gerelateerd zijn aan elke collectie. Dit breidt de reikwijdte van hun assortiment verder uit en beïnvloedt hun ontwerpen.

Luxe en niche positionering

Als luxe, niche gebreid bedrijf richt Boboutic zich op stukken van hoge kwaliteit die zich richten op een specifiek marktsegment. Hun focus op luxe en nichepositionering betekent dat hun assortiment niet beperkt is tot jurken. Het omvat een verscheidenheid aan gebreide stukken van hoge kwaliteit.

Constante evolutie en verkenning

Boboutic staat bekend om zijn constante evolutie en exploratie. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe technieken en materialen, wat suggereert dat hun productassortiment niet statisch is, maar zich voortdurend uitbreidt om nieuwe ideeën en innovaties in gebreide kleding te integreren.

Deelname aan de Paris Fashion Week

Sinds 2001 presenteert Boboutic zijn collecties tijdens de Paris Fashion Week. Dit is een bewijs van de verscheidenheid aan kledingstukken die ze produceren, omdat dergelijke evenementen meestal een breed scala aan kledingstukken laten zien, niet alleen jurken. Dit geeft aan dat het assortiment van Boboutic divers is en veel verder gaat dan alleen jurken.


Hoe verzorg je een Boboutic jurk?

De verzorging van een Boboutic jurk, een exclusief en uniek stuk Italiaanse gebreide mode, vereist speciale aandacht. De ontwerpers hebben deze stukken gemaakt, waarbij ze traditionele brei- en steektechnieken verweven met nieuwe materialen en productiemethoden. Hier lees je hoe je je Boboutic jurk effectief kunt onderhouden:

 • Begrijp de stof: Elk Boboutic kledingstuk is het resultaat van uitgebreid onderzoek en een zorgvuldige selectie van materialen. Als je weet welk type stof voor je jurk is gebruikt, kun je de beste reinigingsmethoden bepalen. Het garen dat in hun kledingstukken wordt gebruikt, wordt bijvoorbeeld intact gehouden door het gebruik van een schaar af te wijzen, waardoor voorzichtige verzorging nodig is.
 • Kijk op het label: Raadpleeg altijd het kledinglabel voor specifieke verzorgingsinstructies. De makers van Boboutic kennen hun kledingstukken door en door en geven gedetailleerde richtlijnen voor het wassen, drogen, strijken en bleken die zijn afgestemd op de specifieke stof en constructie van je jurk.
 • Handwas wanneer mogelijk: Gezien de delicate aard van Boboutic breigoed, is het vaak het beste om je jurk met de hand te wassen. Gebruik koud water en een zacht wasmiddel om schade aan de stof te voorkomen en de oorspronkelijke vorm en kleur te behouden. Zo behoud je de onvoorspelbare benadering van gebreide kleding waar Boboutic bekend om staat.
 • Vermijd wringen of draaien: Wring of draai je Boboutic jurk nooit om overtollig water te verwijderen, want dit kan de unieke oppervlakken en onverwachte vormen van het breiwerk vervormen. Knijp of druk de stof in plaats daarvan zachtjes tegen de wasbak of handdoek om overtollig water te verwijderen.
 • Plat leggen om te drogen: Als je je gebreide jurk ophangt, kan deze uitrekken door het gewicht van de natte stof. Om de integriteit van je Boboutic jurk te behouden, leg je hem plat op een handdoek te drogen.
 • Goed opbergen: Goed opbergen is de sleutel tot het behoud van de levensduur van je gebreide Boboutic-jurk. Vermijd hangers, die kunnen uitrekken, en vouw in plaats daarvan je jurk op en bewaar hem in een la of op een plank.
 • Werk samen met professionals: Roep bij hardnekkige vlekken of bij twijfel de hulp in van professionele stomerijen die ervaren zijn in het omgaan met delicate gebreide kleding. Zij kunnen deskundige zorg en advies geven om ervoor te zorgen dat je Boboutic jurk in topconditie blijft.
 • Regelmatig onderhoud: Regelmatig onderhoud van je Boboutic jurk is de beste manier om de kwaliteit te behouden en de levensduur te verlengen. Door de unieke aard van de stof en de structuur te begrijpen, kun je ervoor zorgen dat je jurk zijn eigen verhaal blijft vertellen, precies zoals de ontwerpers het bedoeld hebben.